Wilfred Genee doet duckface Matthijs na: ‘Met z’n mondje open!’

Wilfred Genee heeft gisteren in de live-uitzending van Vandaag Inside de duckface nagedaan die Matthijs van Nieuwkerk altijd opzet als hij voor de fotocamera staat. “Mondje open!”

Wilfred Genee © SBS 6

Het grote sorry-interview van Matthijs van Nieuwkerk is een feit: er zijn drie extra bomen gekapt om dat enórme verhaal in de krant te krijgen en vandaag ligt het overal in de kiosk. Het stond gisteren al online, inclusief de hele fotoreportage. Matthijs met een mal hoedje, Matthijs met zijn hondje, het hondje dat achter die hoed aanrent, ga zo maar door.

Prima donna

Waar je van iemand die door het stof gaat enige nederigheid verwacht, zegt die hele fotoreportage met Matthijs weer iets heel anders. Dat schreeuwt gewoon ijdeltuiterij. Onhandig, vinden critici als Ton F. van Dijk: “De foto is dan wel weer jammer bij zo’n interview waarin het gaat over wat fout ging in rauwe werkelijkheid. Waarom dan een ‘bedachte’ foto?”

Johan Derksen vindt het sterrengedrag, roept hij in Vandaag Inside. “Hij gedraagt zich echt als een prima donna, een Hollywoodster. Foto’s mogen pas geplaatst worden als hij ze goedgekeurd heeft.”

Mondje open

Collega Wilfred Genee grijpt vervolgens de kans om zijn lipjes te tuiten en een Matthijs-imitatie neer te zetten. “Ja, als het mondje openstaat. Zo, toch?”, zegt hij, terwijl hij een soort duckface XL opzet.

Johan: “Ja. En interviews inderdaad per e-mail. ‘Stuur de vragen maar op, dan kunnen we wat doen.’ Ik was heel teleurgesteld over het interview, want die man is drie dagen daar geweest, maar dit had hij ook in een uurtje kunnen doen, want hij zegt eigenlijk niks. Hij is door z’n omgeving ingefluisterd om diep door het stof te gaan.”

Slapjanus

Matthijs gaat best diep door het stof, maar het is toch ook wel heel veel zelfmedelijden. Zo vertelt hij uitgebreid dat hij niet meer naar zijn dorpscafé durfde. Dat hij het een paar keer probeerde, zelfs de deurklink al vast had en toen stokte. Johan: “Ik vond het het verhaal van een slapjanus. Dat theatrale gedoe dat hij bij de deur van het dorpscafé was…”

Wilfred: “De hand op de klink had hij al! De hand op de klink! Bij De Hoofdige Boer!”

Naar Talpa?

De grote vraag is waar Matthijs binnenkort terugkeert op tv. Volgens de presentator zijn er nog geen concrete plannen, maar zo’n sorry-interview is natuurlijk de opmaat naar een nieuw, lucratief tv-contract.

Wilfred: “Frans Klein zal hem toch wel binnen hebben geharkt?”

Johan: “Ik kan geen andere reden bedenken om Frans Klein naar Talpa te halen dan Matthijs binnen te halen.”

NRC-interview

Het NRC-interview met Matthijs:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De foto's bij Matthijs' sorry-interview getuigen weer van één grote ijdeltuiterij. Onhandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen