Weldoener Marije Knevel redt duif: ‘Moraal: gedraag je zoals ik’

Waar is onze hoofdstad en het dierenrijk toch zonder onze nationale Insta-weldoener Marije Knevel? Ze heeft vandaag weer een verdwaalde duif uit de gracht gered. “Laten we elkaar helpen!”

Marije Knevel © NPO

Marije Knevel, de dochter van Andries Knevel, is geweldig. Ze heeft een fantastisch groot hart, denkt aan de medemens en iedereen waardeert dat ook heel erg aan haar. Althans, dat is het beeld dat ze zelf graag wil uitstralen via Instagram. En ondertussen onderwijst ze mensen graag in moraliteit. Die genen heeft ze dus van haar vader geërfd…

Fantastische Marije

Het toppunt van Marije’s verkapte egotripperij? De Instagram-story waarin ze vertelde dat ze een afhaalkoffie had besteld en er direct tien afrekende. Gewoon, om een glimlach te toveren op het gezicht van de mensen die later die dag ook koffie zouden halen. Die zouden dan een gratis koffie krijgen. Van Marije. Wat is ze toch fantástisch!

Marije plaatste vorige week ook nog vijf stories over een freelanceklus die ze had afgerond. Ze werkte slechts een paar maanden bij Golf.nl, maar wat vónden ze haar fantastisch. Er kwam een heel afscheidsfeestje met lieve kaartjes en complimenten. En dat werd natuurlijk uitgebreid gepost op Insta. “🥹.”

‘Heb een duif gered’

Nou, door naar vandaag, want ze is weer bezig geweest hoor: thuis de horrorbuuf, buitenshuis de moderne Moeder Teresa. Wat heeft ze nu weer voor iets geweldigs gedaan? Ze heeft een duif gered.

Marije: “Binnen deze sluis heeft een duif ruim een half uur z’n best gedaan om uit het water te komen. Hij kon niet meer vliegen en er waren geen opstapjes. Geen een van de boten die ik heb aangesproken vanaf de kant wilde helpen. Zelfs ‘ze zoekt het maar uit’ werd geroepen.”

‘Ben eraf geklommen’

Nou, zeg? Hebben ze Marije Teresa gewoon schreeuwend aan de kade laten staan? En die duif laten ronddobberen als een soort badeend? Wát een bruten. Wát een ongure types. “Uiteindelijk kwam het beestje onder de sluisdeur op het randje. Een boot die eerst doorvaarde, kwam toch terug. 🙏 Ik de sluisdeur afgeklommen en duif aangepakt.”

Fijn, Marije heeft haar gymnastiek voor vandaag ook weer gehad. En toen? “De duif vond zijn plekje onder de fiets van de Flower Bikeman en hij kwam uiteindelijk ook helpen. Hij wees mij op de tekst ‘love is the cure’ die op de sluis staat. Anyway, moraal, kom, laten we elkaar helpen!!! Dat is zoveel leuker.”

‘Ben zoals ik!’

De échte moraal van Marije’s verhaal? ‘Gedraag je zoals ik!!!’ Nee, dat is het écht niet, bezweert ze. “Dit is geen ‘how can I make this about me?’, maar een: ‘Zullen we elkaar alsjeblieft helpen?'”

Prachtig. De handen op elkaar voor Marije Knevel!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marije Knevel: inspirerend of irritant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen