Marije Knevel gepest: ‘Dat is echt een verdrietige meid, zó sad!’

Marije Knevel wordt flink door de mangel gehaald in de beruchte showbizzpodcast De Juice Show. “Die Marije… Ik vind haar eigenlijk gewoon verdrietig. Sad. Zó bezig met wat anderen vinden.”

Marije Knevel © AvroTros

De Instagram-feed van Marije Knevel valt een beetje onder het kopje ‘irritainment’. De dochter van Andries Knevel, die bij Shownieuws vertrok omdat ze de negatieve kritieken niet meer trok (zo noemde Angela de Jong haar ‘ondraaglijk leeg‘), is zichzelf op het sociale medium heel erg aan het profileren als een gewone meid die af en toe lekker gek doet.

Sense of self

Het is overduidelijk dat Marije heel erg graag geprezen wil worden als authentiek iemand met een goed hart. Ze plaatste laatst bijvoorbeeld een story over dat ze bij een koffietentje alvast had afgerekend voor de vijftien eerstvolgende klanten, om hen een goede dag te bezorgen. En ook slungelige foto’s van zichzelf bij typische Insta-fotospots zijn vaste prik.

Het zorgt voor ergernis bij Yvonne Coldeweijer en Mark Koster, de presentatoren van de podcast De Juice Show. Yvonne: “Marije is heel makkelijk stuurbaar, dus ook heel erg beïnvloedbaar. Ze heeft natuurlijk weinig sense of self. Dus die meet haar zelfwaarde met comments van anderen over hoe ze het doet.”

Geen innerlijke mens

Juist dat is wat Mark zo stoort. Hij zegt: “Dat is waar ik echt moeite mee heb. Dat ze geen innerlijke… Ze lijkt geen innerlijke mens te zijn. Dat klinkt heel hard misschien. Het is een soort balletje waar je op kneedt. Het gaat naar de hand staan waarin je haar kneedt. Ik volg haar nu. En dat is eigenlijk heel erg. Dat is eigenlijk zonde van mijn tijd.”

Hij vervolgt: “We hebben bijna een soort guilty pleasure bij haar. Maar ze lijkt me intrinsiek een goed iemand.”

Yvonne: “Dat denk ik ook wel. Dat ze lievig is, maar ik zou haar wel een cursus zelfwaarde willen voorschotelen.”

Verdrietig

Mark vindt wel dat Marije moet oppassen met haar trucje. “Ja. De dingen die ze dan doet… Dan wil ze een soort van een beetje slungelig, dommig doen om dan toch in de belangstelling te komen. Zo van: ik ben zo lekker gek, maar alles is bedacht gek. Dus dan heeft ze nu weer zo’n ding over dat de bh’s bij haar knellen.”

Yvonne: “Zij zoekt gewoon content en dan wil ze zichzelf een beetje als ‘ik ben zo gewoon’-achtig neerzetten, zodat we dan ons relaten met haar. Zodat zij ons voorbeeld kan zijn.”

Mark: “Ja, maar dat is dus helemaal niet zo. (…) Die Marije, ik vind dat gewoon eigenlijk verdrietig. Sad.”

Groepsapp

De Insta-stories van Marije gaan ook rond in een groepsapp waar Yvonne in zit. “Nou, andere vriendinnen zijn er blijkbaar meer mee bezig dan ik. Ik volg haar niet eens. Ik ben niet zo van het irritainment, want ik doe dat natuurlijk al voor mijn werk, maar ik vind haar niet boeiend genoeg om over te posten. Dus voor mijn hobby dan geen irritainment.”

Laatst postte Marije ook dat een criticus van haar tot inkeer is gekomen en een compliment heeft uitgedeeld. Dat plaatste ze dan ínclusief het compliment. Mark: “Ze is obsessed met wat anderen van haar vinden. Zij is zoals ze het in de psychologie ‘other directed‘ noemen. Ze is gericht op wat de anderen van haar vinden.”

Heel sneu

Yvonne is daar allergisch voor. “Marije heeft er dus een post aan gewaagd, want die wil laten merken: mensen, er was iemand die mij haatte, maar dat heb ik getackeld. Want toen die persoon mij leerde kennen en mij echt volgde, bleek dat ik niet zo heel erg te haten ben. Dat is heel sneu.”

Mark: “Ik krijg gewoon een beetje een kriebel van.”

Yvonne: “Ja, het is gewoon zielig.”

Mark: “Dat zal je vriendin maar zijn. Dat is de hele dag met zichzelf bezig.”

Paradoxaal

Mark voelt zich ook wel een beetje schuldig dat ze Marije zo aan het pesten zijn: “Ja, nou weet je, we zitten hier haar nu ook alleen maar te bashen. Dat is eigenlijk ook niet aardig. Maar ik heb echt medelijden met haar.”

Hij besluit: “Ze wil zo graag aardig gevonden worden. En omdat ze zo graag aardig vinden wil, vindt niemand haar aardig. Dat is het. Het is het paradoxaal aan haar.”

Instagram

Marije op Instagram met ‘de man’:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Marije Knevel een interessante mediapersoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen