Marije Knevel ontploft van woede om ‘gemene’ Telegraaf-reporter

Marije Knevel, de dochter van Andries Knevel die een tijdje bij Shownieuws aan de desk zat, komt het weekend uit met een flinke kater. Ze heeft namelijk een forse woede-uitbarsting gehad.

Hein Keijser en Marije Knevel © Telegraaf, NPO

Waar Marije Knevel zo ontzettend boos over was? Over een filmpje van Telegraaf-verslaggever Hein Keijser, die de straat op is gegaan voor een item over overgewicht. “De helft van de Nederlanders kampt met overgewicht en is dus gewoon te dik en dat is geen goed nieuws, want ja: het oog wil ook wat”, luidt zijn inleiding.

Marije is pissig

Het lijkt een ingestudeerd grapje te zijn, want daarna zegt Hein onmiddellijk: “Dat kan ik niet zeggen, hè? Nee, nee, nee.” Dan ‘herpakt’ hij zich en maakt hij de zin anders af: “En dat is geen goed nieuws, vanwege de gezondheid!”

Niet grappig als het ingestudeerd was en not done als het niet ingestudeerd was, vindt Marije. De influencende EO-dochter is er echt flink pissig over en briest op haar socials: “Wat wil De Telegraaf bereiken met deze side note door dit op de site en socials te zetten?”

Negatieve impact

Volgens Marije is dit echt ongelooflijk schadelijk. “Wat is het idee erachter? Zorgen dat mensen die ‘dik’ zijn zich slecht voelen over zichzelf waardoor hulp vragen nog moeilijker is? De beeldvorming van mensen beïnvloeden dat dikke mensen niet aantrekkelijk zijn? Dikke mensen wegzetten als ‘niet prettig voor het oog’?”

Ze besluit: “Kan hier zo boos om worden. Wees je bewust van de (negatieve) impact die je kunt hebben, Telegraaf.”

Fragment

Het filmpje waar Marije zo woest over is:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Hein Keijser door het stof?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen