Horrorbuuf Marije Knevel zet buurt op stelten: ‘We leven in een hel’

Marije Knevel hangt op Insta altijd de weldoener uit, maar denkt ze ook wel een beetje aan haar buren? Nou, nee. Ze blijkt een horrorbuuf. “Door hun drift leven we al een jaar in een hel!”

Marije Knevel © NPO, Instagram

‘Dochter van’, oud-Shownieuws-ster en influencer Marije Knevel is op Instagram hofleverancier van ‘irritainment’. Ze is volgens Angela de Jong ‘ondraaglijk leeg‘ en volgens het duo Mark Koster en Yvonne Coldeweijer is ze een ‘heel verdrietige meid‘. Maar ze is toch heel lief en attent? Ze rekent toch soms tien bekers koffie af voor de mensen na haar?

Expansiedrift

De bovenbuurvrouw van Marije, mevrouw Marieke Josselet, laat in Het Parool nu een heel andere kant zien van de influencer. Haar verhaal is hartverscheurend. “Door hun expansiedrift wonen wij nu al een jaar lang in een hel”, zegt ze, wijzend op de verbouwing van Marije waar ze al een jaar zo vrolijk en fanatiek filmpjes over maakt.

Marieke woont in een sociale huurwoning, Marije kan straks cashen. “Ze noemen het hier niet voor niks Goud-West. Met de uitbreiding van het aantal vierkante meters wordt het huis van de buren nóg meer waard. Het systeem waarin mensen met veel geld alles kunnen kopen en zo nog rijker kunnen worden, gaat altijd ten koste van anderen.”

Extreme overlast

De muren van Marieke’s huis zijn sinds de verbouwing verzakt en er zitten overal ‘gevaarlijk ogende scheuren’. Daar komen nog de doorgezakte badkamervloer, lekkages en klemmende deurposten bij. “Een keer kon ik de voordeur zelfs niet meer openen; ik heb mijn gereedschapskist gepakt om het slot eruit te slopen.”

Zelf kan Marieke nauwelijks meer gewoon leven; ze plant haar werktelefoontjes zelfs in de pauze van de bouwvakkers. “Iedereen in de straat ervaart extreme overlast. Buren ­ontsnappen aan de bouwput door zich terug te trekken in ateliers of werkplaatsen, of huren zelfs een huisje buiten de stad.”

Marije zwijgt

Hoe we weten dat dit de bovenbuurvrouw van Marije betreft? Ze rept er zelf in Het Parool met geen woord over, maar dit is uitgelekt via de online comments-sectie van de krant. Het juicekanaal Reality FBI is op onderzoek uitgegaan en concludeert: “In het artikel wordt de straatnaam genoemd en wij hebben deze opgezocht op Google Maps.”

Alles matcht met Marije’s verbouwing. Zelf zwijgt ze ondertussen; ze blijft maar lachend foto’s en filmpjes van haar verbouwing plaatsen. Haar volgers wijzen Marije zonder resultaat op haar gedrag als horrorbuuf: “Is het leuk/grappig om je buren zo enorm tot last te zijn? Schaam je!”

Waarom?

Waarom is deze verbouwing nodig? Dat heeft Marije opeens wél in haar Insta-stories geplaatst. Toevallig! Ahum… “Ik heb 6 jaar in dit huis gewoond. Jelle kwam later bij mij wonen. Het was huur, en wij hebben het kunnen kopen. 🥰 Wij hadden de mogelijkheid om te onderkelderen. Hierdoor is het huis straks veel ruimer.”

Oftewel: veel meer waard. Ze vervolgt: “Ons huis had nog een houten fundering, deze is vervangen naar een betonnen! Pak van mijn hart. Bijna alle huizen hebben inmiddels en betonnen fundering in onze rij, alleen onze directe buren aan één kant niet. Lang verhaal kort: nu was het moment om dit allemaal aan te pakken omdat het zeer ingrijpend is.”

Tja, de bovenburen weten er alles van. En die hebben nergens om gevraagd. Hoe Marije er zelf mee omgaat? “Blijf adem halen, alles is al goed, en het is een tijdelijke rotsituatie.”

Instagram

Marije heeft wél verbouwpret:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het idee dat Marije Knevel een asociale buurvrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen