Marije Knevel onder vuur omdat ze wil verdienen aan PVV-angst

Marije Knevel, de influencende dochter van Andries Knevel, ligt onder vuur omdat ze probeert te verdienen aan mensen die onrustig zijn door de verkiezingsoverwinning van PVV. “Salespitch!”

Marije Knevel © Instagram

Het is ongelooflijk: sommige mensen weten werkelijk óveral een slaatje uit te slaan. Marije Knevel, voor veel mensen een onuitputtelijke bron van irritainment, is naar eigen zeggen erg teleurgesteld over de gigantische verkiezingsoverwinning van de PVV. Ze merkt dat die gevoelens ook onder haar achterban leven en reageert daar slim op.

Tobbende Marije

Marije doet net alsof ze haar volgers oprecht een meditatie-app adviseert om tot rust te komen na de PVV-winst. Klein detail: die app kost 20 euro en die kun je bestellen via Marije. Houdt zij er ook nog wat aan over. Ze kwam er gisteren mee, toen Nederland wakker werd met het nieuws dat Geert Wilders maar liefst 37 zetels heeft behaald.

De influ-Knevel besluit direct een video op te nemen. “Goedemorgen. Ik weet niet hoe jullie hebben geslapen, maar ik kan na avonden zoals gisteravond best wel wakker liggen en liggen tobben en ik heb daar gewoon al drie jaar een tool voor die me kan helpen, dat ik eigenlijk direct lekker kan slapen.”

Rommelige tijden

Wat voor tool is dat dan? Eentje die zó goed is dat Marije hem al jaren vergeet te gebruiken. “De afgelopen jaren vergat ik soms dat ik dat ter beschikking had, dus dan lag ik gewoon uren wakker en dacht ik: o jaaaa, als ik dit doe, dan slaap ik gewoon als een roosje!”

Nou, wat heerlijk zeg. En het beste nieuws: Marije heeft een affiliatelink zodat ze er zelf ook nog wat aan kan verdienen! “Ik heb het al vaker met jullie erover gehad, maar ik dacht: hooo, in deze toch wel rommelige tijden wil ik het nog wel even onder jullie aandacht brengen.”

Toiletmeditatie

Die meditatie-app van Marije helpt niet alleen bij PVV-angst, maar ook als je op het toilet zit. “Er staat ook first aid meditatie in. Als je denkt: het vliegt me aan, dan kan ze je in een paar minuten weer rustig laten worden. En meditatie voor op het toilet. Voor als je op kantoor zit en je denkt: ik word helemaal gek. Dan kun je je even terugtrekken.”

‘Kopen, kopen, kopen!’, roept Marije. Er is 40 procent korting. “Ik heb het nog nooit meegemaakt. Dat betekent dat een jaarabonnement 19 euro is. Ik heb daar dus een linkje van. Ik vind het eigenlijk veel te weinig, om heel eerlijk te zijn! Dat ik denk: o, maar hoe draai je dan je business?! Maar vooruit. Ze heeft het gedaan. 19 euro! En ik gun jullie dit.”

Salespitch

Wetenschapsjournalist Adriaan ter Braack vindt het ongepast en neemt Marije behoorlijk onder vuur in een cynisch bericht op Instagram. Hij plaatst een aantal stories van Marije en schrijft erbij: “Je bent natuurlijk geen influencer als je een verkiezingsuitslag niet moeiteloos weet om te zetten in een salespitch.”

Gemeen, reageert Marije. “Zo jammer en zuur om hup, moeiteloos als influencer die ‘salespitch’ doet weggezet te worden. (…) Maar hé, de wereld is helaas eenmaal verbitterd en gaat van het ‘slechte’ van de mens uit in plaats van het goede.”

Oprecht

Marije is héél oprecht, benadrukt ze zelf. “Ik zag gewoon deze aanbieding vanochtend dat ik dacht: wow, dit is wel echt insane. En ik gun het jullie OPRECHT, dat je deze app in je leven hebt. Ik wou dat ik aandelen had in dit bedrijf, maar dat is niet zo. Dus even dat je weet dat dit uit mijn hartje komt voor jullie.”

Ze had het haar volgers bíjna gratis gegeven. “Ik denk dat ik het bijna elke week wel aan iemand cadeau geef, omdat ik het mensen gun”, briest de influencende weldoener.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marije Knevel wil cashen over de rug van mensen die PVV-angst hebben. Schandalig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen