Matthijs van Nieuwkerk krijgt briesende Angela op dak: ‘Potsierlijk!’

Angela de Jong vindt dat Matthijs van Nieuwkerk billenkoek verdient voor de foto’s die er bij zijn grote sorry-interview in NRC stonden. “Het was echt potsierlijk, kom op zeg!”

Matthijs van Nieuwkerk en Angela de Jong © NPO, RTL

De analyses over het grote sorry-interview van Matthijs van Nieuwkerk zitten er alweer op. Tijd om uit te rusten dus voor de gevallen DWDD-ster. Lekker lanterfanten bij De Hoofdige Boer. Of toch niet? Plotseling krijgt hij de schrik van Hilversum op zijn dak. Angela de Jong bijt de presentator toe dat hij potsierlijk is.

Hoedje en hondje

Angela vindt het belachelijk dat er allemaal hysterisch ijdele foto’s bij het sorry-interview van Matthijs stonden. Dan weer met een hoed, dan weer met een hondje, dan weer terwijl hij zijn hoedje naar het hondje gooit. Heel leuk al die kunstjes, maar dit is natuurlijk wel zijn grote sorry-interview en niet De Alleskunner VIPS.

Die slachtoffers van Matthijs vinden dit ook verschrikkelijk, legt Angela uit in de AD Mediapodcast. “Die zijn allemaal vrij cynisch. Die moesten enigszins cynisch lachen over de hond. Althans, degenen die ik gesproken heb, ik heb ze natuurlijk niet allemaal gesproken. Die hadden ook zoiets van: ja natuurlijk moest hij dit zeggen, maar in hoeverre meent hij dit?”

‘Het leidt af’

AD-mediajournalist Dennis Jansen vindt Matthijs onhandig. “Ik weet ook niet of je zo’n hoedje moet opdoen, weet je? Dat soort dingen, weet je? Dat leidt volgens mij gewoon af.”

Angela is er echt pissig over. “Die foto’s waren echt wel potsierlijk, kom op.”

Haar rechterhand Marcus den Blanken is milder: “Dat vind ik echt altijd gezeur.”

Dennis: “Het is een kleinigheid, maar het leidt af.”

Rode trainingsbroek

Dennis is ook de journalist die twee jaar geleden het Matthijs-interview deed waar die rare zwerverfoto’s bij stonden. “Het was echt een leuke interview, maar toen had hij een rode Adidas-trainingsbroek aan en een muts op en toen zat hij in een lange jas. En nou ja, niemand heeft het meer over het interview, maar iedereen weet nog wel wat die foto was.”

Beeld zegt dus heel veel, wil Dennis zeggen. Marcus: “Maar ja, ik snap daar nooit zo het probleem van. Laat die man lekker dragen wat hij wil dragen.”

Dennis: “Maar het leidt af.”

Angela bloedlink

Dan wordt Angela dus echt pissig. Dát had Marcus niet moeten zeggen. “Daar gaat het niet om, Mark”, zegt ze op héél strenge toon. “Het gaat erom wat je wil uitdragen met dat interview. Je wil uitdragen: mea culpa, ik was een klootzak. Dan verwacht je daar, om dat beeld te ondersteunen, zwart-wit foto’s bij van iemand close-up.”

Je verwacht volop grijswaardes en moeilijke gezichtslijnen, aldus Angela. “Van de rimpels in zijn gezicht. Ik noem maar wat. Maar niet hem met een hondje op een pad met een raar hoedje op, van: kijk mij eens.”

‘Denk na!’

Matthijs moet zijn hersens gebruiken, aldus Angela. “Je gaat er ook in mee toch? Je denkt er toch over na wat je neer wil zetten? Je hoeft niet altijd te doen wat de fotograaf van je vraagt. Je kan ook zeggen van: hier heb ik geen zin meer in.”

Ze besluit: “Je gaat te makkelijk overheen aan het feit dat beeld en tekst elkaar ondersteunen en dat je iets samen neerzet wat een bepaald beeld oproept. En dit past niet bij het inhoud van die interview.”

NRC-interview

Matthijs en zijn hoedje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Angela de Jong een punt: waren de foto's bij het Matthijs-interview te vrolijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen