‘SBS 6, wat moeten jullie in vrédesnaam met die Talitha Muusse?!’

Yvonne Coldeweijer begrijpt er helemaal niets van wat de mensen van SBS 6 zien in presentatrice Talitha Muusse. Zij wordt een van de gezichten van de goednieuwsshow van de zender.

Yvonne Coldeweijer en Talitha Muusse © YouTube, SBS

Er zit een door Johan Derksen compleet afgekraakte goednieuwsshow aan te komen op SBS 6: de makers van Hart van Nederland beginnen in oktober elke avond om zes uur met GoedNieuws Vandaag. Er is een heel team op gezet en ook Talitha Muusse maakt daar onderdeel van uit. Zij is bij het grote publiek bekend als oud-presentatrice van Op1.

Falende stagiaire

Talitha is min of meer weggestuurd door Op1 omdat ze te activistisch was en haalde daarna nog één keer het nieuws, namelijk met een halfslachtige aanval op Yvonne Coldeweijer. Ze nam vorig jaar een filmpje op waarop ze ogenschijnlijk coke snuift, stuurde dat anoniem naar Yvonne en zij plaatste dat met heel veel slagen om de arm op haar juicekanaal.

Vervolgens pakte Talitha er groots mee uit op BNR Nieuwsradio. Het ontplofte echter in haar eigen gezicht, toen bleek dat ze had lopen rommelen met dat cokefilmpje én toen bleek dat Yvonne gewoon hoor en wederhoor had gepleegd, maar Talitha daar niet aan mee wilde werken. Angela de Jong omschreef Talitha als een falende stagiaire.

Schoolkrantmeisje

Yvonne Coldeweijer kijkt ervan op dat SBS 6 nu toch met deze Talitha in zee gaat. Zij vindt haar een schoolkrantmeisje. “Ik had wederhoor gedaan, toen ging ze me blokkeren, en toen zei ik tijdens het brengen van de juice ook nog van: ‘Het kan ook niet waar zijn.’ Ja, het was zo’n slap schoolkrantenonderzoek, maar wat pakte ze er mee uit die meid.”

Ze vervolgt in De Juice Show: “BNR ook echt hè? Je had mij echt wel kunnen pakken. Je kan mij wel pakken hoor. Ja, dat is echt wel mogelijk, maar dit was echt een aanfluiting. Maar goed, daarna heb ik echt never nooit meer over haar gehoord.”

‘Waar is Taliet?’

Co-host Mark Koster weet dat Yvonne zich doodergert aan die vrouw. “Jij was wel zo op haar gebeten. Dat mag de luisteraar best weten… Ik wil niet zeggen dat je hier elke woensdag zei: ‘Hoe is het met Taliet? Heb je nog wat van Taliet gehoord?’ Dus nu jij weer iets van Taliet hoort… Nou, je kwam bijna stampvoetend hier binnen. ‘Heb je het gehoord?’, zei je.”

Yvonne nuanceert: “Stampvoetend? Ik lig in een deuk. Dit wordt natuurlijk een of andere flop, want Taliet is bij alle serieuze dingen weggestuurd, denk ik.”

‘Waarom, SBS 6?’

Dat SBS 6 het weer met deze Talitha wil proberen, vindt Yvonne heel vreemd. “Want bij Op1 is ze weggegaan en bij BNR heb ik haar daarna nooit meer gehoord. En nu duikt ze ineens op als deskundige van de nieuwe show GoedNieuws bij SBS 6. Ik denk: wat heeft Taliet eraan bij te dragen? Geen idee.”

“Ik vind het toch wel een beetje van: why?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen