Talitha Muusse ergert zich aan ‘menstruerende’ Op1-ster Thomas

Talitha Muusse ergert zich er groen en geel aan dat Thomas van Groningen live zat te ‘menstrueren’ in Op1. “Dit is een beetje een karikatuur in mijn optiek”, aldus de kersverse SBS 6-ster.

Thomas van Groningen en Talitha Muusse © NPO

Het is iets dat we al vaker hebben gezien in talkshows: mannelijke tafelgenoten die een menstruatiesimulatie ondergaan, om te voelen wat de gemiddelde vrouw precies voelt als ze menstrueert. Deze week was het weer zo ver, ditmaal bij Op1. En ze hadden de juiste te pakken: Thomas van Groningen trok grimassen alsof live zijn voet werd afgezaagd.

Puffen

Romy van Dijk, historicus en socialoog, krijgt hier jeuk van. “Het hele ‘mannen op tv laten ervaren hoe menstrueren voelt’ rubs me the wrong way“, schrijft ze op X. “My culture is not your costume!! En dan overdreven gaan zitten puffen en schreeuwen alsof je aan ’t bevallen bent. Nog nooit heeft een vrouw dit mogen doen op tv.”

De kersverse SBS 6-ster Talitha Muusse, die ernstig dreigt te gaan floppen met haar nieuwe vooravondshow, sluit zich daarbij aan. “Eens. De boodschap: pas als mannen de fysieke pijn voelen kan het serieus genomen worden. 😤.”

Karikatuur

Het is toch wel goed dat menstruatieklachten op de kaart worden gezet? Talitha: “Ja alleen dit is een beetje een karikatuur in mijn optiek. Maar goed als het inderdaad positief effect heeft moeten we daar blij mee zijn ja :).”

Wat is precies de karikatuur? “Het ongemak van menstruatie is zo veel meer dan pijn, echt zo veel meer.”

Journalist Harco Ploegman: “Snap ik. Maar bewustwording gaat meestal per aspect. Met deze actie lijkt me het glas iig meer halfvol dan half leeg.”

Thomas reageert

Thomas reageert op de kritiek van Romy. Hij zegt: “Ik snap je, hoor. Niet iets wat we zelf bedacht hebben overigens. Het is een project van Women Inc. Vond het wel interessant om te ervaren, het doel was alles behalve om het te ridiculiseren.”

Romy: “Ik weet het! Ik hang ergens tussen ‘goed als er meer bewustwording komt’ en ‘GRRRRRR’.”

Dikke meneer

Opeens komt ook sportdino Henk Spaan om de hoek kijken. Hij sneert: “Ik viel later in het onderwerp en dacht: wat is er met die dikke meneer aan de hand? Hij werd live niet goed. Werd gelukkig weggeleid. Gerustgesteld tv uitgezet.”

Gemeen, vindt Thomas. “Nou, dat ‘dikke meneer’ is ook weer niet nodig, Henk.”

Henk: “Sorry.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u de ergernis over de menstruerende Op1-ster Thomas van Groningen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen