Luuk Ikink: ‘Wolter Kroes niet welkom voor live-optreden in BLVD’

Luuk Ikink zou de uitzending van RTL Boulevard nóóit omgooien voor een artiest als Wolter Kroes. “Hij is een fantastische vent verder, maar natuurlijk niet van het kaliber Anouk.”

Luuk Ikink en Wolter Kroes © RTL, SBS

Het was vorige week een behoorlijke happening in RTL Boulevard: niemand minder dan Anouk was de hele uitzending te gast en mocht ook nog twee nummers zingen. Business as usual voor een talkshow, maar niet voor een showrubriek. Toch gingen Luuk Ikink en zijn vrienden overstag. Maar dat doen ze láng niet voor iedereen.

Studio omgebouwd

Luuk stelt in de BLVD Podcast dat dit echt een uitzondering was. “Wij doen dat in principe nooit, live muziek, maar we dachten: Anouk is echt wel een grote ster, ze heeft een mooie aankondiging, we hebben haar al een tijdje niet meer gezien live op televisie en het is steengoed live.”

Collega Rob Goossens denkt dat dit niet veel vaker gaat gebeuren. “Ik vraag me wel af: hoeveel mensen zijn er van het kaliber Anouk om dit te doen? Als Wolter Kroes belt, zouden we dan ook de studio ombouwen?”

‘Nee, Wolter niet’

Nee, antwoordt Luuk resoluut. Wolter maakt geen kans. “Nou nee, dat denk ik niet. Ik denk dat Anouk echt… Ze hoort bij de allerhoogste top, misschien wel dé top van Nederland. Dus ja, daar kom je eigenlijk niet overheen. Dat doen we echt niet zomaar voor iedereen. Ik bedoel, ik vind Wolter Kroes een fantastische vent verder.”

Rob: “Ja, ja, ja. Ik wil verder ook niks afdoen aan zijn muziek. Ik bedoel, als hij een nieuwe plaat heeft…”

Luuk: “Ja, maar Anouk heeft tientallen hits.”

‘Dat is anders’

Rob beaamt dat Anouk en Wolter niet vergelijkbaar zijn. “Precies, dat is gewoon anders.”

Luuk: “Anouk verkoopt Ziggo Dome in no time uit en ze is gewoon een van onze grootste sterren en zangeressen van Nederland.”

Rob: “Ja, nee, en de Wolters en de Tino’s: als ze nieuwe platen hebben, dan besteden we daar aandacht aan. Maar ja, ik wil niet op de stoel van de hoofdredactie zitten, maar ik zou niet zo snel die categorie hetzelfde podium geven als wat we Anouk nu hebben gegeven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wolter Kroes die een album uitbrengt: reden om RTL Boulevard om te gooien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen