Wolter Kroes wacht financieel drama na auto-ongeluk: ‘Strafbaar’

Wolter Kroes wacht volgens de sterren van Shownieuws een financieel drama nu hij een ernstig auto-ongeluk heeft veroorzaakt. “Door rood rijden is een strafbaar feit. Hij moet betalen.”

Wolter Kroes © HLF8

Niet alleen zijn eigen auto, maar ook dat van een tegenligger is total loss: Wolter Kroes heeft een behoorlijk auto-ongeluk veroorzaakt op de N246 in Wormerveer. Hij zegt in RTL Boulevard dat hij het rode stoplicht over het hoofd zag, maar dat nuanceert hij – kennelijk na een waarschuwing van iemand uit zijn omgeving – bij Shownieuws.

Oranje of rood?

Hoe zit het volgens Wolter? “Ik reed vanaf mijn kantoor terug naar huis. Ik reed bij een kruispunt. Ik wilde mijn ruitenwissers harder zetten, ik keek naar mijn dashboard en op dat moment zat ik al bij dat kruispunt en het licht was al oranje, dus ik ben waarschijnlijk door rood heen gereden zonder dat ik het in de gaten had.”

De schade is enorm. “Mijn auto is opgehaald door een schadebedrijf en hij is naar Mercedes-Benz in Aalsmeer gebracht, dus het is nu even afwachten wat de schade is, maar ja, eerlijk gezegd: het interesseert me ook helemaal niet wat er aan de hand is met die auto. Ik ben allang al blij dat die mensen die in de andere auto zaten niks mankeren.”

‘Ook een optie’

Wat heeft Wolter hiervan geleerd? “Ik heb er zeker van geleerd. Met dit slechte weer moet je dus eigenlijk niet in een lage sportwagen rijden.”

Shownieuws-presentatrice Annemarie Brüning: “Of misschien niet door rood rijden, hè? Dat is ook een optie.”

Privé-baas Evert Santegoeds: “Dat is een verklaring in ieder geval, dat het op die manier gebeurd zou zijn. Hij weet niet wat het hem gaat kosten, zegt-ie, maar dat blijft in elk geval niet bij het bergingsbedrijf dat die auto naar Aalsmeer brengt. Ik hoop niet dat-ie kijkt eigenlijk, want ik heb zoveel slecht nieuws voor hem dat hij niet meer slaapt vanavond.”

In de papieren

Is het zo erg? Ja, zegt Evert. “Het gaat wel in de papieren lopen. Vanmiddag was hij nog heel opgewekt. Hij zei: ‘Ik ben all-risk verzekerd, de andere partij is all-risk verzekerd.’ Maar door rood rijden wordt door de verzekeringsmaatschappij niet heel erg op prijs gesteld en dan kom je bij die polis, bij die nog kleinere lettertjes terecht.”

En die stemmen volgens hem niet vrolijk. “Daar staat gewoon in: ‘Als jij een strafbaar feit begaat…’ – en door rood rijden hoort daar gewoon bij – dan zegt de verzekering gewoon: bekijk het maar. En dat niet alleen. Ze betalen wel uit aan die andere partij en gaan dat vervolgens op jou verhalen. Dat kan nog wel een beetje gaan oplopen.”

Volledige bedrag

Bram Moszkowicz denkt dat Wolter zich best wel zorgen mag gaan maken als hij daadwerkelijk door rood gereden heeft. “Als dat zo is, dan gaan ze uitkeren aan de andere partij en ze verhalen het volledige bedrag op hem.”

Annemarie: “Maar hij zegt zelf eigenlijk al dat hij door rood heeft gereden.”

Bram: “Ja, hij twijfelt daarover, maar dat is nog na te gaan, denk ik. Op het moment dat dat vaststaat, dan gaat het verhaal van Evert op.”

Instagram

Wolter deelt de heftige beelden op Instagram.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wolter Kroes lijkt door rood te hebben gereden. Hij reed dus op z'n minst bewust diep door oranje. Terecht in de misère?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen