Wolter Kroes krijgt veeg uit de pan van Johan Derksen: ‘Popiejopie’

Wolter Kroes krijgt een flinke veeg uit de pan van Johan Derksen. De Vandaag Inside-ster vindt het heel gemakkelijk dat de volkszanger roept dat Thijs Römer nooit meer op de buis zou mogen.

Wolter Kroes en Johan Derksen © SBS 6

Na het online misbruiken van minderjarige meisjes is het volgens Wolter Kroes klip en klaar: hij hoeft Thijs Römer nóóit meer terug te zien op televisie. Het is natuurlijk een populaire mening, waar veel mensen het mee eens zullen zijn. Hij heeft waarschijnlijk ook gewoon een punt, want wie zet Thijs ooit nog op de poster van een romantische komedie?

Walter Kroes

Johan Derksen vindt het echter popiejopie-gedrag en straft het af. “Weet je waar ik me ook zo aan geërgerd heb, René, vanochtend?”, zegt hij in Vandaag Inside. “Ik las dat die Wouter… Walter Kroes heet hij, geloof ik. Zo’n zanger… Wolter Kroes. Ook zo’n smakeloze zanger… Ja, jij kent al die liedjes, ik heb nog nooit van die man gehoord.”

Hij vervolgt: “Ik denk: al die mensen die niks voorstellen, die gaan op de stoel van de rechter zitten, en die zegt dan even tussen neus en lippen – en dat doet hij bewust, om te scoren, want hij weet dat het erin gaat als koek bij het Nederlandse publiek – dat die Thijs Römer nooit meer op de televisie mag komen.”

‘Hoeft niet dood’

Je moet zo’n Thijs ook weer niet publiekelijk willen stenigen, vindt Johan. “Dan denk ik: die Thijs Römer heeft zó’n geweldige draai om z’n oren gehad, die is zó ontzettend zwaar gestraft voor iets heel naars dat hij gedaan heeft, maar hij hoeft niet dood ofzo, hè?”

René van der Gijp: “Natuurlijk niet. Hij moet z’n straf uitzitten.”

Popiejopie

Na het uitzitten van die straf kan Thijs gewoon weer terug de maatschappij in, vindt Johan. “Dan gaat zo’n volkszanger dan popiejopie zitten doen, omdat ze weten: in Amsterdam-Noord zijn ze het daar roerend mee eens. Ik vind het heel ver gaan. Laat dat nou eens even aan de rechter over.”

Helaas voor Thijs is het niet de rechter die over zijn terugkeer op televisie gaat. Straf uitgezeten of niet: de kans dat de massa hem ooit nog in een grote film of serie wil zien, is nihil.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wolter Kroes wil Thijs Römer nooit meer op tv. Heeft hij niet gewoon een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen