Jan Versteegh belde zélf loterij: ‘Mag ik reclame voor jullie maken?’

Jan Versteegh heeft zich zélf aangeboden bij de VriendenLoterij om een van hun ‘ambassadeurs’ (reclamezuilen) te worden, verklapt oud-collega Rob Goossens. “Dat is geen toeval!”

Jan Versteegh © William Rutten

We zien veelvuldig BN’ers in loterijreclames en critici vinden dat twijfelachtig, omdat je daarmee toch een kansspel aanprijst. De reden waarom ze het doen is eenvoudig: het levert gewoon heel veel geld op. Menig ster is dan ook hartstikke blij als ze een aanvraag van een loterij krijgen. Sterker nog: daar hoef je niet eens op te wachten!

Geen toeval

Hoe zit dat dan? Tv-kenner Rob Goossens vertelt in De BLVD Podcast: “Je kunt ook gewoon jezelf melden als je het zou willen. Ja, want toevallig… Ik noemde net Jan Versteegh. Ik zat met hem in de kleedkamer bij 6 Inside en daar zaten toen twee andere loterijgezichten bij: Wolter Kroes en Albert Verlinde.”

Hij vervolgt: “Toen kwam het gesprek op die loterijen en toen vroeg Jan op een gegeven moment: ‘Ja, hoe werkt dat eigenlijk?’ Toen noemde Wolter Kroes een naam van iemand die bij de Postcode Loterij dit soort contacten doet en drie maanden later hoorde ik ineens Jan Versteegh in een spotje. Hahaha. Ik denk dat het geen toeval is geweest.”

Superaantrekkelijk

Zou Luuk Ikink ja zeggen tegen zo’n verzoek van een loterij? “Het is natuurlijk superaantrekkelijk en ik denk dat iedereen zou zeggen: ‘Je bent gek als je het niet doet’, maar ik vind ook wel… Ik denk het niet, nee. Ik heb dat nooit overwogen. Het is me ook nooit gevraagd, hoor. Jij?”

Rob: “Ik zou het principieel niet doen. Het is een beetje vloeken in de kerk, maar ik heb gewoon een beetje moeite met de Postcode Loterij. Vanwege de hele opzet dat iedereen in feite een lotnummer heeft, want dat is de eigen postcode. Het is gewoon een recept voor verdrietige mensen die denken: had ik nou maar. Al die BN’ers werken daar wel aan mee.”

‘Ik doe niet mee’

Luuk zou zichzelf ongeloofwaardig vinden als ‘loterijambassadeur’. “Het bezwaar van de Postcode Loterij is natuurlijk wel een bekend bezwaar. Of het niet een soort emotionele chantage is.”

“Ik doe niet mee aan loterijen. Ik ben geen loterijtype, dus dan vind ik het gek om dat uit te gaan dragen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers in loterijreclames: niks mis mee of beetje goedkoop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen