‘SBS 6 wíl Matthijs van Nieuwkerk niet eens: bejaardenmagneet!’

Er wordt flink gespeculeerd over een mogelijke transfer van Matthijs van Nieuwkerk naar SBS 6, maar wíl die zender hem überhaupt wel? Tina Nijkamp denkt van niet. “Oude kijkers!”

Matthijs van Nieuwkerk © SBS 6

Matthijs van Nieuwkerk begint wel héél erg in te teren op zijn vermogen nu hij al een jaar van de buis is. De publieke omroep zet de deur pas weer op een kier als er allerlei onderzoekjes zijn afgerond, maar wat als de televisiester weer geld nodig heeft? Er wordt gespeculeerd dat hij tv-bobo Frans Klein achterna gaat naar Talpa.

Bejaardenmagneet

Volgens boezemvriend Özcan Akyol is dat echt onzin, maar de geruchten blijven rondzingen. Tina Nijkamp kan zich als oud-zenderbaas van SBS 6 echter totáál niet voorstellen dat de zender überhaupt zit te wachten op Matthijs. Zij zet hem neer als een soort bejaardenmagneet.

Wilfred Genee vraagt haar op BNR Nieuwsradio: “Matthijs van Nieuwkerk op SBS 6. Kan dat?”

Tina: “Ik zou het Matthijs niet aanraden en SBS 6 ook niet, want Matthijs scoort best wel oud.”

‘Gaat gebeuren’

Wilfred is er heilig van overtuigd dat Matthijs aan de slag gaat bij SBS 6. Wilfred: “Het zal waarschijnlijk wel gaan gebeuren.”

Tina: “Ik denk dat hij naar de NPO gaat. Eus zei toch ook dat hij bij de NPO bleef?”

Wilfred: “Ja, maar Johan suggereerde weer dat misschien Eus én Matthijs wel samen die kant op zouden kunnen gaan (naar Talpa, red.). En zo gaat het alle kanten op de hele tijd.”

Spannend

Tina sluit het niet helemaal uit. “Ja, het is wel spannend. Het is wel spannend. Maar ja, ik zou Matthijs aanraden bij de NPO te blijven. Ik weet ook niet welke plek bij SBS 6 hij moet gaan bevolken dan.”

Wilfred: “De vooravond, dat is het probleem. Ik sprak Paul Römer laatst en zei hij: ‘De vooravond kan nog wel wat beter eigenlijk.’ Dus daar zou het kunnen, toch?”

Goed treintje

Matthijs in de vooravond van SBS 6? Tina ziet het dus echt niet voor zich. “Ja, nou ja, goed. Lang Leve De Liefde en Een Jaar Van Je Leven was best een goed treintje. Dus ja, nou ja goed… Ik weet niet of Matthijs dat ook wil dagelijks. We wachten het af.”

Dan suggereert Wilfred dat Özcan en Matthijs elkaar ook kunnen afwisselen. “Om de beurt. Een weekje op, een weekje af. Kan ook.”

Tina: “Het is allemaal mogelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk wordt door sommigen vereerd als een soort tv-god. Overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen