Raar: Chantal Janzen wil niet zeggen of ze appt met Marco Borsato

Chantal Janzen schoot gisteren in een merkwaardige kramp toen ze de vraag kreeg of ze appt met Marco Borsato. “Ik wil het daar verder bij laten, maar het is heel pittig.”

Marco Borsato en Chantal Janzen © VRT, RTL

BN’ers zijn tegenwoordig als de dood om iets fout te zeggen, want het kan tegenwoordig rap gaan met je carrière. Vragen over politiek zijn uit den boze, maar ze durven zich ook nauwelijks uit te laten over onderwerpen die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag. Toch moesten de sterren er gisteren massaal aan geloven bij de RTL-presentatie.

Heel verdrietig

Omdat de jaarlijkse perspresentatie van RTL samenviel met het meganieuws over de vervolging van Marco Borsato, kregen alle aanwezige BN’ers daar vragen over. Het resultaat was ’s avonds te zien in zowel RTL Boulevard als Shownieuws. De meesten houden het bij algemeenheden, een enkeling schiet in de kramp.

Chantal Janzen gooit er bij Boulevard eerst nog een standaardriedel uit. “Ik kreeg een bericht van iemand dat dit ging gebeuren en het enige dat ik erover kan zeggen, wat denk ik heel veel mensen vandaag erover zullen zeggen, is dat het hartstikke verdrietig is voor iedereen die hiermee te maken heeft.”

‘Heb je contact?’

Als verslaggever Lex Uiting aan Chantal vraagt of ze contact heeft met Marco, slaat ze dicht. “Heb jij contact met hem? In de steunende vorm? Of in de appende vorm?”

Chantal maakt vervolgens een terugtrekkende beweging: “Ik wil het daar verder bij laten, maar het is heel pittig.”

Hier wil ze het overduidelijk niet over hebben.

Gerard openhartig

Gerard Joling is daarentegen een stuk duidelijker. Hij zegt geen contact te hebben met Marco. “Ik heb helemaal geen appje gestuurd. Ik denk: in dit geval moet je helemaal niks… Er zit zoveel denk ik in die man z’n hoofd en in de familie, daar moet je niet in storen. Gewoon laten rusten en afwachten.”

Verder wil hij er ook niet te veel over kwijt. “Ik hoorde het op het nieuws uiteraard. Ik hoop alleen… Ik vind het heel erg voor zijn moeder en zijn kinderen. Zolang er nog geen uitspraak is, ga ik er ook geen uitspraak over doen.”

Heftig bericht

Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, is ook geschrokken. “Ik vind het een heftig bericht. Ik vind het schokkend. Het heeft best heel lang geduurd. Ik vind het verdrietig voor alle betrokkenen.”

Beau van Erven Dorens: “Het is best wel laat. Dat gun je ook niemand. Die slachtoffers niet en hem ook niet. Je zou zeggen: was daar even een half jaar geleden mee gekomen.”

Carlo Boszhard: “Het is nu waar het hoort, hè? Het is in de rechtszaal, bij de rechter en die moet er wat over zeggen.”

En Ruben Nicolai: “Laten we de rechtsstaat z’n werk doen, kijken wat daaruit komt en dan kunnen we er dan wat zinnigs over zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Chantal Janzen niet wil zeggen of ze appt met Marco Borsato?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen