Angela de Jong slaat terug naar Sanne Wallis: ‘Is geen speeltuin!’

Angela de Jong slaat terug naar Sanne Wallis de Vries, die de opiniediva veel te snel vindt met haar mening over Paul de Leeuw. “Ja, hallo, NPO 1 is niet een soort speeltuin, hè?!”

Sanne Wallis de Vries en Angela de Jong © RTL

Het is een van de meest genadeloze Angela de Jong-columns in tijden: die over Paul de Leeuw en zijn nieuwe tv-show Hotel Hollandia. Dat stukje sloeg afgelopen zondag echt in als een bom in Hilversum en iedereen was er ontzettend van geschrokken. ’s Avonds deed Sanne Wallis de Vries haar beklag op televisie; zij vindt Angela onnodig fel.

Flauwekul

Volgens Sanne moet dat programma van Paul gewoon eventjes de tijd krijgen, maar dat vindt Angela echt flauwekul. “Ja, alsof het een soort speeltuin is, NPO 1, op de zaterdagavond. En de hele televisie sowieso, hè. Dat hele uitzoeken en groeien, dat had achter de schermen moeten gebeuren”, zegt ze in haar AD Mediapodcast.

Natuurlijk moeten dingen groeien op televisie, aldus Angela. “Je wil wel iets zien wat natuurlijk nog beter moet worden en wat ook langzaam zijn vorm krijgt, maar dan moet er wel iets te zien zijn waarvan je denkt van: nou, dit vind ik de moeite waard en dit moeten ze inderdaad wat verder uitbouwen en dit heeft potentie.”

‘Hier gebeurt wat’

Sanne wijst erop dat andere programma’s in hetzelfde genre ook niet meteen een succes waren, maar Angela vindt dat die argumentatie wel heel vaak wordt gebruikt.

Het gaat volgens Angela om potentie. “En dat had Kopspijkers wel toen het kwam hoor, Sanne Wallis de Vries. En dat had De Wereld Draait Door, waarvan ook altijd gezegd wordt dat het niet meteen een succes was, ook. Dat had ook dingen waarvan je dacht: ja hier gebeurt wat, hier is echt wat bijzonders aan de hand.”

Sanne maakt binnenkort zelf ook haar debuut in Hotel Hollandia.

Tijl reageert

Hoe is het eigenlijk om als BN’er onder vuur te liggen van Angela? Tijl Beckand wordt ernaar gevraagd in Veronica Superguide. Hij is door haar ‘een niet-grappige presentator met een bord voor zijn kop’ genoemd. “Nou ja, dat vind ik dus ook niet eens heel negatief, hoor. Al kan ik er verder ook weinig mee.”

Hij vervolgt: “Ik krijg haar stukjes weleens doorgestuurd, maar heb geen abonnement op het AD. Als ik het dan wil lezen, moet ik twee euro betalen. Krijg ik een draai om mijn oren, moet ik er nog voor betalen ook!”

Hoog van toren

Het hoort er nou eenmaal bij, aldus Tijl. “Zonder gekheid: als je hoog van de toren blaast, weet je dat er kritiek komt. Ik zou het tof vinden als zij alles wat ik maak goed vond, maar ik begrijp heel goed dat zij me net als veel anderen niet zo leuk vindt. Alleen heeft zij een column.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in dit conflict?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen