Stortvloed aan kritiek op Donny Roelvink: ‘Geld maakt niet gelukkig’ 

Donny Roelvink wekt flink wat ergernis met een filmpje waarin hij uitlegt dat hij minder gaat genieten van het leven om dichterbij zijn doel te komen: miljonair worden. “Het klinkt niet echt gezond.”

Donny Roelvink © Instagram

Het is echt een plaag: al die Instagram-types die uitleggen hoe je je leven moet leiden. En het ergste is nog wel dat al die figuren een voorbeeld zijn voor veel jongeren die elke dag weer urenlang social media consumeren. Wat ze van Donny Roelvink te horen krijgen? Stop met terrasjes, stop met feesten en zorg dat je voor je 30ste miljonair wordt.

Niet naar terras

Dat het zulk slecht zomerweer is, is volgens Donny alleen maar toppie. “Hartje zomer en het is vreselijk weer, maar ik houd ervan. Ik heb nu echt honderd procent focus. Geen afleidingen. Je hoeft niet naar een terras, je hoeft niet naar een festival. Er is gewoon geen reden meer dat je niet de volledige focus kan hebben op hetgeen waar je naartoe wil.”

Hij vervolgt: “Ik ben er gewoon achter gekomen wat ik echt graag wil en ik heb gewoon geen tijd meer, geen zin meer om mijn tijd te verspillen aan dingen wat me gewoon niet beter maakt. Ik dacht eerst van: ben ik nou oud aan het worden? Maar toen dacht ik van: nee, ik ben eigenlijk gewoon erachter gekomen wat ik echt daadwerkelijk wil.”

Miljonair Donny

Donny wil rijk worden. “Het is niet dat ik heel vaak uitging ofzo of heel vaak de deur uit was, maar het zijn juist die uren die het verschil gaan maken. Ik wil gewoon succesvol worden. Ik wil voor mijn dertigste miljonair worden. Ik ben het nog niet, dus die uren dat ik ’n gesprek met iemand aan het voeren ben dat ik denk: waar hebben we het nou eigenlijk over?”

“Dát zijn die uren waar ik in de avond over na zit te denken van: dat had ik veel beter kunnen besteden”, vervolgt hij. “Mij ga je niet meer op een feest zien, echt niet. Ik ga alleen nog maar met mensen waar ik beter van word, waar ik wat van opsteek, waar ik gemotiveerd van raak. Dat zijn die uren die het verschil gaan maken en daar helpt het weer prima bij.”

Oppervlakkig

Ah, leuk om te weten als je met Donny uit eten gaat. Dan zit hij alleen maar tegenover je omdat hij denkt dat hij er zelf beter van wordt. Donny ‘ikke’ Roelvink. De Insta-ego-generatie in optima forma. Wat een aanwinst voor RTL Boulevard… Ahum.

Donny lokt flink wat reacties uit. “Eerlijk? Het klinkt niet echt gezond, eerder onzeker”, zegt iemand. “Een grote berg geld gaat je echt niet gelukkig maken. Wat je wel gelukkig kan maken is te leren genieten van kleine dingen die je vaak pas gaat zien als je heel veel tijd hebt. En dat heb je als je niet voortdurend ‘succes’ en het hebben van geld najaagt.”

Zwak doel

Een ander vindt Donny nogal oppervlakkig overkomen. “Ik weet niet, maar als je doel in het leven ‘geld verdienen’ is, dat vind ik beetje een zwak doel. En dan depressief als f*ck zijn, maar op camera doen alsof je gelukkig bent. 🤷🏾‍♂️”

Wendy zegt: “Geniet van de kleine geluksmomenten in het leven. Geld maakt niet (alleen) gelukkig. Don’t forget.”

Munirih: “Een feestje op z’n tijd is niks mis mee. Lekker ontspannen met vrienden, daar krijg je ook energie van.”

Gekrenkte zieltjes

Edward wijst op Donny’s verantwoordelijkheid. Hij heeft veel jonge en beïnvloedbare volgers, die in tegenstelling tot Donny géén enorme kruiwagen hebben. “Je hebt wel een kruiwagen die je op de kaart zet zodat veel adverteerders zich melden. De weg naar jouw eerste miljoen is een kortere dan velen zonder die kruiwagen.”

Voor veel van Donny’s volgers is het miljonairschap een onhaalbare kaart. “En dat geïnfluence zorgt voor veel gekrenkte zieltjes bij jongeren met kopieergedrag… Zo’n goede voorbeeldfunctie hebben de zogenaamde influencers dus niet… Gebruik je gezond verstand vooral en kijk niet te ver vooruit en leef met de dag.”

Donny is momenteel 25 jaar oud. Hij heeft dus nog vijf jaar om zijn miljonairsdroom te verwezenlijken. Moet hij wel oppassen dat hij niet weer onder een Hummer gaat liggen…

Instagram

De post van Donny:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Donny Roelvink ziet het als zijn levensmissie om voor zijn dertigste miljonair te worden. Goed voorbeeld voor zijn volgers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen