Renze Klamer ingeburgerd bij RTL: ‘Liever Roelvink dan Omtzigt!’

De inburgering van Renze Klamer bij RTL is ongelooflijk snel verlopen. De presentator is inmiddels al zo ver dat hij liever Donny Roelvink dan Pieter Omtzigt aan zijn talkshowtafel heeft.

Pieter Omtzigt, Donny Roelvink en Renze Klamer © NPO, Samuel van Leeuwen

Al aan het eind van zijn loopbaan bij de publieke omroep begon Renze Klamer te flirten met het lichtvoetigere werk: te pas en te onpas kroop hij bij De Vooravond achter de piano. Maar nu hij bij RTL is aanbeland, is het hek al helemaal van de dam. Een veelgeprezen politicus als Pieter Omtzigt interviewen? Nee, doe hem Donny Roelvink maar!

Pieter of Donny?

Als de Volkskrant hem vraagt om te kiezen tussen Pieter of Donny als gast, antwoordt hij: “Normaal zou ik zeggen Pieter Omtzigt, omdat ik de politiek volg. Maar iets aan de Roelvinkjes vind ik mateloos interessant. Je zal maar de zoon zijn van Dries Roelvink.”

Wat is daar in he-mels-naam interessant aan? “Dat werpt allerlei grote levensvragen op. Laatst had ik Donny te gast, hij vertelde dat hij bezig was met zijn identiteit, met de vraag welke rol hij nou eigenlijk heeft binnen zo’n mediafamilie. Dat gaat niet over tanden bleken.”

Waar wel over dan? Eiwitshakes? Jezelf omver laten rijden door een Hummer? Zijn fluïde geloofsovertuigingen?

Roelvinkjes

Het lijkt erop dat het interessegebied van Renze behoorlijk aan het opschuiven is. Dat zou bij de publieke omroep nooit kunnen. “Natuurlijk zullen de Roelvinkjes niet zo snel bij de publieke omroep te zien zijn. Aan de andere kant: bij De Vooravond hebben we ook de Jolings en de Gordons gehad.”

Hij besluit: “Als talkshow op een grote zender moet je er zijn voor de volle breedte van de samenleving. Veel kijkers doen neerbuigend over volksartiesten. Maar een goede talkshow is een combinatie van amusement en journalistiek. Niet alleen een volkorenboterham.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen