Roelof Hemmen: ‘Mijn leven gaat ook wel door zonder Eva Jinek’

Roelof Hemmen heeft geen idee of hij nog voorkomt in de plannen van Eva Jinek nu ze terugkeert naar de publieke omroep. “Maar mijn leven gaat ook wel door zonder Jinek.”

Roelof Hemmen en Eva Jinek © William Rutten

Het lijkt erop dat Eva Jinek alle schepen achter zich verbrandt nu ze na vier jaar bij RTL 4 weer terugkeert naar de publieke omroep. Ze is vorige maand langsgegaan bij haar huidige redactie om een en ander toe te lichten en werd daarbij ook nog gespot door een paparazzo van de Story. Maar heeft ze Roelof Hemmen ook even gebeld?

Leven zonder Jinek

Roelof heeft geen idee of Eva nog met hem verder wil. Hij noemt dat in Nieuwe Revu ‘onduidelijk en onzeker’. Zelf wil hij graag door, dus als we hem niet zien in haar show bij de publieke omroep is het duidelijk dat zij niet meer wilde.

Als dat zo is, dan is dat zo, aldus Roelof. “Ik zou er dolgraag nog een paar seizoenen aan vastknopen, maar mijn leven gaat ook door zonder Jinek. Ik ben ook nog dagvoorzitter, mediatrainer, presentatiecoach en maak podcasts. Dat heeft misschien iets te maken met gulzigheid.”

Gulzig mannetje

Roelof vindt het fijn om altijd meerdere dingen te doen. “Ik ben een gulzig mannetje, maar het zijn wel allemaal dingen uit dezelfde bron. Alles wat ik doe is gebaseerd op journalistiek, op communicatie. Dat is mijn vak, dat is wat ik doe. En ik ontdek steeds weer andere facetten in hoe je daar iets mee kunt doen.”

Het is ook wel even fijn om geen Jinek te hebben, vindt hij. “Ik moet zeggen dat het afgelopen jaar bij Jinek krankzinnig druk is geweest. Zo druk dat andere belangrijke dingen erbij zijn ingeschoten. De afgelopen maanden ben ik dat echt aan het uitrollen.”

Scharrelende Roelof

Waar houdt Roelof zich nu dan mee bezig? “Ik scharrel over het erf, ruim rommel op, probeer het dak van mijn auto af te halen. Onzinnige bezigheden waar ik door al dat werk niet aan toe ben gekomen.”

Hij besluit: “Ik vind mijn werk hartstikke leuk, maar ik heb het ook nodig om te lummelen. Gewoon een tijdje naar mijn tuin kijken, met mijn hond spelen, samen het veld ingaan. Dat soort dingen heb ik te weinig gedaan. Ik vind dat een hoge prijs voor werk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen