Roelof Hemmen berispt boeren, slacht dieren liever gewoon zelf af

Roelof Hemmen heeft moeite met de boerenindustrie in Nederland. Je kunt beesten beter gewoon zelf afslachten, aldus de nieuwslezer. “Ik zou het echt nooit in de supermarkt kopen.”

Roelof Hemmen © William Rutten

De 60-jarige Roelof Hemmen, die het afgelopen seizoen nog te zien was als sidekick in de talkshow van Eva Jinek, heeft een opvallende hobby: jagen. Hij heeft daarvoor naast zijn Land Rover ook een Toyota Land Cruiser gekocht. “Ik heb een stevige auto nodig als ik ga jagen”, legt hij uit in de Nieuwe Revu.

Roelof schiet fazant

Roelof is naar eigen zeggen ‘redelijk goed’ in jagen. “Het eerste stuk dat ik schoot, was een fazant. Mijn eerste ree in Duitsland ging ook goed. Dat was in de zomer, ik zie het nog helder voor me. Het gras stond hoog, er liepen verschillende reeën voor het hutje waarin ik zat.”

En toen? “Ik zocht er eentje uit, een bok, wachtte op een goed moment en drukte af. Ik wil het dier bemachtigen om het te eten en vind het belangrijk dat het schot in één keer dodelijk is. Als dat lukt, dan is het voor mij geslaagd.”

Vleesindustrie

Waarom doet Roelof dit? “Ik heb een enorme weerzin tegen de hele industrie rond vlees. (…) Het klopt voor mij niet wat wij doen met productiedieren. Dat zijn het inmiddels geworden. Het zijn geen dieren meer, maar productiedieren die op elkaar gepakt zitten in veel te kleine ruimtes. Voor mij is een dier veel meer dan alleen een productie-eenheid.”

Hij wil geen vlees eten ‘dat zielig is’. “Ik wil absoluut geen boerenbasher zijn, want ik ben voor boeren. Maar ze zitten in een systeem waarin ze zoveel mogelijk moeten produceren om een boterham te kunnen verdienen. Dat systeem is niet per se goed voor de wereld en ook niet voor de dieren. Daar zit mijn weerzin tegen de productie van vlees.”

Carnivoor

Waarom stopt Roelof dan niet helemaal met vlees eten? “Ik wil wel vlees eten. Niet heel veel, maar af en toe een stukje. Ik vind het prima om vlees van een boer te eten als ik denk: hij doet het goed. Maar ik zal het niet in de supermarkt kopen.”

Hij besluit: “Als ik ga jagen, dan weet ik zeker dat het dier dat ik schiet een fantastisch leven heeft gehad dat in één klap is afgelopen. Dat vind ik dus goed.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u gemengde gevoelens bij de hobby van Roelof Hemmen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen