Roelof Hemmen lijkt baantje kwijt te raken na bizar RTL-optreden

Verdwijnt Roelof Hemmen uit de Hilversumse rolodex na zijn belachelijke optreden in de talkshow van Renze Klamer? Hij hield daar een heel raar monoloog tegen Lil Kleine. “Bizar!”

Roelof Hemmen, Valentijn Driessen en Lil Kleine © RTL, SBS

Het is waarschijnlijk het langste monoloog in de geschiedenis van de Nederlandse talkshow: de ‘vraag’ die Roelof Hemmen maandagavond stelde aan Lil Kleine in de talkshow van Renze Klamer. “Hij zat bij Renzo… nee, Renze, sorry… en toen ging hij een vraag stellen, maar die vraag was oneindig”, merkt Wilfred Genee op in Vandaag Inside.

Dominante Roelof

Johan Derksen vindt de talkshowhouding van Roelof alle perken te buiten gaan. “Verschrikkelijk. Roelof is veel te dominant, te lang van stof en hij zit de presentator in de weg. Dat is niet de taak van een sidekick. Die moet af en toe iets aanvullen, een grap, een hard vraagje, maar hij greep de hele regie en dat is helemaal verkeerd.”

Dat hele clubje bij Renze heeft zich sowieso gediskwalificeerd, vindt Johan. “Als je Lil Kleine serieus neemt in je talkshow, dan kun je je talkshow niet meer serieus nemen. Little Fucking Kleine, kom op zeg! Dat is toch een nobody? Een gek!”

1 minuut 43

Wilfred Genee speelt het monoloog van Roelof vervolgens versneld af, en plaatst daarbij een timer in beeld. De oud-nieuwslezer blijkt 1 minuut en 43 seconden onafgebroken aan het woord te zijn geweest. “Dit kan toch niet joh!”, giert René van der Gijp.

Ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de plank misgeslagen, vindt René. “Nou, kom op! Aboutaleb zei dat Lil Kleine een groot kunstenaar is! Hahahahaha! Wat is dit allemaal, joh? Waar zat ik naar te kijken, joh? Een groot kunstenaar! Wat een dwaas, joh!”

Baantje kwijt?

Tafelgast Valentijn Driessen, sportjournalist bij De Telegraaf, komt vervolgens keihard om de hoek zeilen. Hij pleit min of meer voor het afnemen van Roelofs baantje bij de krant. “Hij is de mentor van de presentator van onze podcast The Kick-off (Pim Sedee, red.)”, legt hij uit.

Dat is nu onhoudbaar geworden, vindt Valentijn. “Nou, we hebben echt nog nooit naar die man geluisterd, want hij wil er allemaal formats in duwen enzo. Mike Verweij, de Ajax-watcher, en ik hebben gezegd: ‘Daar beginnen we absoluut niet aan.’ Als je dit toch ziet, dan moet je toch geen enkel advies van deze man serieus nemen?”

Waardeloos

Wilfred schrikt behoorlijk van Valentijns keiharde aanval. “Nou, die komt ook niet meer langs, denk ik!”, lacht hij.

Daar heeft Johan ook helemaal geen behoefte aan. “Je hebt mensen en als je die een microfoon geeft, dan houden ze niet meer op met praten. Dat is heel hinderlijk. Het was een waardeloze uitzending.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Roelof Hemmen vaker uitnodigen als sidekick bij Renze Klamer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen