‘Merel Ek en Sam Hagens jaloers, willen ook twee ton van Talpa’

Is er muiterij op komst bij Talpa? Het zou zomaar kunnen nu Raymond Mens twee ton schijnt te pakken bij Talpa voor wat praatjes over Amerika. “Merel Ek en Sam Hagens willen dat ook wel.”

Sam Hagens en Merel Ek © SBS 6

Het houdt de gemoederen flink bezig: de salarisonderhandelingen van Raymond Mens met Talpa. Hij is in de race om de exclusieve Amerika-man van Vandaag Inside en collega-programma’s te worden en er staan enórme bedragen tegenover die praatjes. Volgens Victor Vlam is hij 200 duizend euro per jaar waard, volgens Tina Nijkamp zelfs 250 duizend euro.

Twee ton voor Mens

Hoe kijken grote talenten als Merel Ek en Sam Hagens hiernaar? Die sloven zich dag in dag uit in politiek Den Haag om daarna ook nog tekst en uitleg te geven in een Hilversumse studio, maar krijgen daar écht geen twee ton voor.

Victor, die razendsnel furore maakt als mediakenner, denkt dat het vermeende topsalaris van Raymond tot kinnesinne leidt. Krijgt die man nou écht twee ton? “Ik heb geen idee, ik heb het hem uiteraard gevraagd, want ik wilde ook wel weten hoeveel daarvoor stond. Dat wilde hij niet zeggen. Ik begrijp ook wel dat hij niets wil zeggen over zijn salaris.”

Merel en Sam jaloers?

Raymond heeft waarschijnlijk een heel goed aanbod gekregen, denkt Victor. “Ik denk dat ze bij Talpa waarschijnlijk wel blij zijn dat hij er niet al te veel over zegt, want ik denk dat hij echt een goede deal heeft gekregen.”

Waarom is Talpa blij dat Raymond dat niet verklapt? “Ik denk ook dat als hij gaat zeggen hoeveel hij verdient, dat er een risico is dat allerlei andere mensen gaan zeggen van: ‘Hé, als jij dat krijgt, dan wil ik ook dat.’ Sam Hagens en Merel Ek bijvoorbeeld, die de Nederlandse politiek duiden…”

‘Ik wil ook twee ton!’

Sam en Merel zullen dan ook zo’n vergoeding eisen, denkt Victor. “Ja, stel dat zij minder zouden krijgen dan Raymond Mens, ja, dan gaan zij natuurlijk ook naar John toe en dan zeggen ze: ‘Hé John, als Raymond twee ton krijgt, dan wil ik ook twee ton.’ En dat zijn officieel verslaggevers van Hart van Nederland.”

En dat kan weer doorwerken in de salarissen van andere medewerkers, vervolgt hij. “Als de verslaggever twee ton krijgt, dan zeggen de presentatoren natuurlijk ook van: ‘Dan willen wij ook meer. Dan willen wij drie ton zelfs.’ Dan moet je ineens twee mensen ook drie ton gaan geven.”

Shownieuws-sterretjes

Houdt het daarmee op? Nee, waarschuwt Victor. “Dan is er ook weer een kans dat de presentatrice van Shownieuws zegt: ‘Als de presentator van Hart van Nederland drie ton krijgt, dan wil ik het ook.’ Dus zo krijg je een domino-effect wat je heel erg sterk wil voorkomen.”

Hij besluit: “Voor hetzelfde geld, voor je het weet, ben je gewoon een miljoen euro aan salarisverhoging aan het uitdelen. Dus bij Talpa denk ik dat ze niet heel graag willen dat Raymond Mens open is over dit salaris.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen