Jack van Gelder vaste invaller Johan Derksen? ‘Grote kanshebber!’

Jack van Gelder heeft volgens Victor Vlam de beste kaarten in huis om de vaste invaller te worden van Johan Derksen. “De chemie met Hélène Hendriks is top. Hij krijgt van mij een 9!”

Johan Derksen en Jack van Gelder © SBS 6

Hélène Hendriks heeft met haar Vandaag Inside-vervanger De Oranjezomer zes weken lang de pannen van het dak gescoord. Ze heeft vijf verschillende inval-Johan Derksens gehad: Özcan Akyol, Rutger Castricum, Fidan Ekiz, Youri Mulder en Jack van Gelder. En van dit vijftal sprong Jack er met kop en schouders bovenuit, vindt Victor Vlam.

Oude brombeer

Volgens mediakenner Victor was de chemie tussen Hélène en Jack top. “Ja, die eerste week met Eus als tafelgast, daar was gewoon geen chemie mee. Maar met Jack van Gelder was er echt hele goede chemie. Dat werkte echt fantastisch. Ik dacht van tevoren dat het echt verschrikkelijk zou zijn”, bekent hij in zijn podcast De Communicado’s.

Niets is minder waar, aldus Victor. “Ik vond het echt ook geweldig om naar te kijken. En dat komt omdat Hélène en Jack een chemie hebben die een beetje lijkt op die van een vader en een dochter. Zij zit constant plaagstootjes uit te delen waar hij dan soms een beetje als een soort van oude brombeer op reageert.”

Wegtrekker

Die momentjes vindt Victor erg leuk. “Op een gegeven moment zei ze van: ‘Hé Jack, heb je een wegtrekker?’, toen hij even stil was. Nou, hij was oprecht gewoon een beetje verontwaardigd, geïrriteerd daarover. Had moeite om dat te verbergen, maar ging daar uiteindelijk ook wel weer op een leuke manier mee om. Dus dat maakt dat wel heel erg sterk.”

Die chemie is ‘echt heel erg goed’, vervolgt hij. “Jack van Gelder is degene die qua profiel ook het meest op Johan Derksen lijkt, want het is natuurlijk ook iemand die wat meer in de rechts-populistische hoek zit. Het is iemand die vrij dominant is, vrij aanwezig is aan tafel. Nou, dat is Johan Derksen zeker ook.”

Topvervanger

Jack is een topvervanger van Johan, vindt Victor. “Het is iemand die veel humor heeft en het is iemand die ook wel echt een gevoelsmens is. Op een gegeven moment vroeg Jack van Gelder een soort van applaus voor een ex-voetballer die tegenwoordig in de zorg werkt en daar fantastisch werk doet, dus dat was wel echt heel erg mooi om te zien.”

Welk cijfer krijgt Jack als sidekick van Hélène? “Ik heb Eus een 5 gegeven, ik heb Rutger Castricum een 8 gegeven. Ik ga hier zelfs overheen, Lars. Ik ga zomaar Jack van Gelder een 9 geven als de inval-Johan Derksen. Een 9 krijgt hij als eindcijfer, dus dat is hartstikke mooi.”

‘Mwoah, mwoah’

En Fidan en Youri dan? “Dat vond ik allemaal maar een beetje mwoah, mwoah, mwoah, hakken over de sloot. Ik geef het een 6. Fidan Ekiz, ik ben fan van haar, maar ze is meer geschikt om naast Johan Derksen te zitten in plaats van op zijn stoel. En bij Youri Mulder ging het veel te veel over voetbal, dus vandaar dat zij beide een zesje krijgen.”

Jack en Hélène moeten een vast duo gaan vormen, adviseert hij tot slot. “Ik denk dat hij best wel een grote kanshebber is om de vaste vervanger te worden voor Johan Derksen. Er komt een druk jaar aan. Eigenlijk wat Hélène en Jack hebben bewezen is dat zij een bijna volwaardige vervanger kunnen neerzetten voor Vandaag Inside.”

Johan reageert

Johan reageert in een video op KIJK.nl dat hij Jack ook top vindt. “Ik kan Jack van Gelder goed hebben. Youri heeft niet zo bijster veel te melden, maar wel een heel prettige uitstraling. Er zit een leuke, enthousiaste jongen. Rutger is een favorietje van me. Die lacht ook altijd om mijn grapjes, dus die moeten we erbij houden.”

Wat hij vindt van de andere gasten van De Oranjezomer? “Ik ben niet zo lastig in gasten. Ik heb eigenlijk tegen weinig mensen bezwaren, maar de mensen die daar langsgekomen zijn, vond ik allemaal oké voor ons ook.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen