Guido den Aantrekker basht Rutger Castricum: ‘Vreselijke neplach’

Guido den Aantrekker haalt behoorlijk hard uit naar Rutger Castricum. De Story-baas voegt zich bij de critici die zich helemaal doodergeren aan de lach van de PowNed-ster. “Vreselijk.”

Guido den Aantrekker en Rutger Castricum © SBS 6

De sterrenstatus van Rutger Castricum heeft dankzij het Vandaag Inside-kamp een flinke push gekregen. Het lachen om de grapjes van Johan Derksen heeft hem een vaste plek in ’s lands meest bekeken talkshow opgeleverd en afgelopen zomer was hij als enige niet één, maar twee weken lang de vaste sidekick van Hélène Hendriks in De Oranjezomer.

Om álles lachen

Er zijn best heel wat mensen die graag naar Rutger kijken, maar er zijn ook veel mensen die zich juist heel erg aan hem ergeren. Met name zijn ‘irritante lachje‘ moet het al geruime tijd ontgelden. “Die moeilijke lach die ik dan heb, want daar gaat het dan ook over, heb ik al wel 43 jaar en daar maken mijn vrienden ook wel grappen over al”, reageerde hij eerder.

Het is echter niet alleen hoe de lach van Rutger klínkt, maar ook hoe váák die lach klinkt. “Ik wil heel graag een populaire talkshow waar niet OM ALLES wordt gelachen”, zegt schrijver Theodor Holman op X.

Vreselijke neplach

Columnist Jan Dijkgraaf haakt daarop in met de opmerking: “Dit is wel een heel subtiele manier om Rutger Castricum af te zeiken.”

En daar komt Story-baas Guido den Aantrekker nog eens overheen met een keiharde aanval. “Vreselijkste (nep)lach van ons belastinggeld die ik ken.”

Ene Henk: “Die Rutger Castricum lacht veel en hard. Met name om zichzelf. Haaha wat ben ik grappig.”

Geen toegevoegde waarde

De ene tafelgast van Vandaag Inside wordt meer geprezen dan de ander, maar Rutger krijgt relatief veel gemene opmerkingen, ook van de VI-kijker zelf. Zo sneert ene Rod dit weekend onder een X-bericht van VI: “Rutger heeft 0,0 toegevoegde waarde. Maar niet meer uitnodigen svp.”

Gerardus: “Z’n bijnaam is de lachzak, niet leuk om te horen…”

En Scott: “Noem je dat lachen? Ik word gewoon agressief van dat geluid. En dat is me echt nog nooit gebeurd.”

X

De sneer van Guido op X:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de lach van Rutger Castricum irritant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen