Hélène Hendriks dist Jack van Gelder: ‘John de Mol wil hem niet!’

Een beetje opvallend is het wel: Hélène Hendriks heeft de bij haar kijkers geliefde sidekick Jack van Gelder gedumpt. Waarom is dat? “John de Mol vindt hem te oud en dus een risico.”

Jack van Gelder en Hélène Hendriks © NPO

Hélène Hendriks werkte in haar eerdere talkshows altijd met roulerende sidekicks, maar voor haar nieuwe programma De Oranjezondag werkt ze uitsluitend samen met Rutger Castricum. Jammer, vindt VI-kenner Victor Vlam. Hij stelt dat de presentator tegenwoordig zo saai als de neten is in de hoop om meer mainstream te worden en een eigen show te krijgen.

Waar is Jack?

Waarom heeft ze niet voor Jack van Gelder gekozen, die eerder ook in de smaak viel bij haar kijkers? “Ik vind het toch wel opmerkelijk dat ze niet voor Jack zijn gegaan, want het was heel erg logisch om hem daarvoor te vragen. En tegelijkertijd denk ik dat er wel een reden voor is”, zegt Victor in zijn podcast De Communicado’s.

Jack had een logische keuze geweest in verband met de uitzenddag van De Oranjezondag, aldus Victor. “Zondag is een dag waarop er heel veel voetbalnieuws is. Dat zal ook uitgebreid worden besproken in die talkshow. En Jack heeft jarenlang Studio Voetbal gepresenteerd en is commentator geweest bij allerlei voetbalwedstrijden.”

Groot verschil

Kortom: Jack is ‘echt iemand met expertise op dit vlak’, aldus Victor. “Terwijl Rutger Castricum dat niet is. Dus dat is wel een heel groot verschil waardoor Jack misschien een logischere sidekick is. Ten tweede is Jack van Gelder niet verbonden aan een andere omroep, dus dat maakt hem ook meer iemand van die talkshow.”

Rutgers hoofdbaan is die van presentator van PowNed. “Hij is dus iemand die alleen maar even op zondag een uitstapje maakt. Dat zou ook een reden kunnen zijn om toch voor Jack te gaan.”

‘John wil niet’

Toch is Jack keihard gedist door Hélène en haar team. “Dat ze dat niet hebben gedaan, dat is denk ik te verklaren door het feit dat John de Mol, en dat hebben we wel eens eerder besproken, Hélène en dit programma zien als de toekomst van SBS 6. Jack is iemand met één heel groot nadeel, namelijk dat hij bijna even oud is als Johan Derksen.”

“En als je dit programma ziet als de toekomst, dus als je mogelijkerwijs dit ziet als een vervanger op termijn voor Vandaag Inside, ja, dan wil je niet vastzitten aan een andere sidekick die midden in de 70 is. Dan wil je liever iemand hebben die jonger is, die nog vele jaren mee kan gaan. En dat is dus inderdaad Rutger Castricum.”

Contract bij SBS 6

Rutger ontkent dat er sprake is van een volledige overstap naar SBS 6, omdat hij ook graag documentaires wil blijven maken en dat kan volgens hem het best bij de publieke omroep.

Dat kan zomaar veranderen, aldus Victor. En snel ook. “Zoals we allemaal weten: Rutger Castricum wil echt heel graag, maar dan ook héél graag een dagelijkse talkshow. Dus die is weg zodra John ook maar zégt van: ‘Ik overweeg een talkshow te starten met jullie tweeën op dagelijkse basis.'”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen