‘Ziggo dumpte Jack van Gelder om radicale uitspraken op Twitter’

Jack van Gelder moest twee jaar geleden plotseling zijn biezen pakken bij Ziggo Sport, maar waarom eigenlijk? “Ze vonden dat hij te radicaal was op Twitter. Dat wil je niet als boegbeeld.”

Jack van Gelder © SBS

Het kwam twee jaar geleden als een behoorlijke verrassing: Jack van Gelder moest zijn biezen pakken bij Ziggo Sport. Hij wilde zelf graag door, maar de sportzender had er geen zin meer in. De precieze reden is nooit duidelijk geworden, maar volgens debatexpert Lars Duursma zagen ze hem als imagobeschadigend.

Te radicaal op Twitter

Lars brengt het ter sprake in zijn podcast De Communicado’s, namelijk als het gaat over Jacks geruisloze rehabilitatie: de presentator was vorige week vijf avonden lang sidekick in de SBS 6-talkshow De Oranjezomer, terwijl hij recentelijk nog onderdeel was van een behoorlijk flinke rel over grensoverschrijdend gedrag.

Hij vertelt: “Toch even advocaat van de duivel, want Jack van Gelder is in het verleden natuurlijk op een gegeven moment gedumpt door Ziggo Sport omdat hij te radicaal was op Twitter. Hij is natuurlijk negatief in het nieuws gekomen rondom de NOS omdat hij presentatoren vroeg of ze bij hem in bad wilden komen zitten. Is hij nou gerehabiliteerd ofzo?”

‘Slecht boegbeeld’

Co-host Victor Vlam schrikt van wat Lars hier tussen neus en lippen door vertelt. “Zeg jij dat hij gedumpt is bij Ziggo Sport omdat hij te radicaal was op Twitter?”

Lars: “Dat heb ik wel begrepen, ja, van mensen die het kunnen weten.”

Victor: “Ja, echt waar?”

Lars: “Ja, op een gegeven moment moet je natuurlijk denken: hij zat bij Ziggo Sport en zij waren natuurlijk heel erg bezig met hun merk en je wil een boegbeeld hebben – en hij was absoluut een boegbeeld van Ziggo Sport – dat niet jouw merk beschadigt. En of je nou links of rechts bent, er was elke keer wat te doen rond Jack van Gelder en dat wil je niet hebben als boegbeeld.”

‘Best heftig’

Victor schrikt ervan. “Ja, ik weet het niet, maar inderdaad, oké. Oké, dat vind ik best wel heftig, dat wist ik eerlijk gezegd niet.”

X, zoals Twitter sinds kort heet, maakte gisterenavond toevallig bekend de juridische kosten op zich te nemen van mensen die het met hun werkgever aan de stok krijgen vanwege hun gedrag op het sociale medium.

Jack vindt weg

Als dit al van toepassing zou zijn op Jack, is het daar nu natuurlijk wel een beetje laat voor. Bovendien lijkt hij zijn weg weer helemaal te hebben gevonden in de tv-wereld. Ondanks dat badincident dus.

Victor: “Ik denk dat dit het voordeel is van bij SBS aan de slag kunnen. Ja, ik denk inderdaad dat ze daar bij SBS anders tegenaan kijken dan bij de NOS. Dat is denk ik de enige verklaring hiervoor. Mensen lijken te accepteren dat hij weer terug is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u dit besluit van Ziggo Sport begrijpen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen