Heel pijnlijk: Bram Moszkowicz verraden door Shownieuws-collega

Van je collega’s moet je het hebben… Wie heeft Bram Moszkowicz erbij gelapt? Volgens Yvonne Coldeweijer heeft zij een spion op de redactie van Shownieuws. “Iemand die daar werkt.”

Bram Moszkowicz © SBS 6

Wat heeft Airen Mylene een hoop gedoe veroorzaakt door op de radio een vuige roddel te verspreiden over een feestje van haar programma Shownieuws. Ze onthulde eind mei dat twee collega’s, waarvan eentje uit de presentatiehoek, met elkaar zijn betrapt in een kast. Na een lange periode van speculaties heeft Yvonne Coldeweijer onthuld om wie het gaat.

Spion bij Shownieuws

De betrapte collega is volgens Yvonne niemand minder dan de gevallen strafpleiter Bram Moszkowicz. Maar wie heeft hem verraden bij de juicekoningin? “Ik kan het niet zeggen. Van een ingewijde spion, een hele betrouwbare. Dat kan ik niet zeggen, maar iemand die daar werkt. Dat is wel zeer betrouwbaar natuurlijk”, onthult ze zelf.

Iemand die bij Shownieuws werkt dus. En waarom klapte die pas na twee maanden uit de school? Yvonne in haar podcast De Juice Show: “Ja, omdat het ineens op mijn pad kwam en die persoon meldde zich. Toen ik dat dus postte en onthulde, toen kreeg ik veel meer. Dat gebeurt natuurlijk wel vaker. Ik kreeg ineens mensen die dingen gingen aanvullen.”

Tooske en Manuel

Na de onthulling van Airen ontkende collega Dyantha Brooks nog op dezelfde dag en later volgde ook hoofdverdachte Manuel Venderbos. Wie zich er als enige presentator nooit over heeft uitgelaten? Tooske Ragas.

Yvonne’s co-host Mark Koster: “Wat ik wel heel mooi vind is dat Tooske en Manuel hebben gezwegen, terwijl ze wisten wie het was denk ik, of niet?”

Zij daarop: “Ik vond Manuel wel passive aggressive. Hij ging toen op de foto met Patty, terwijl Patty dan wat zei. Een sneer ofzo naar Airen. De enige die classy was, was gewoon Tooske eigenlijk die dus niks zei. En die heeft toen ook eigenlijk als allerlaatst de schuld gekregen van alles. Zeer onterecht. Misschien vond ze het wel grappig.”

Classy Ragas

Mark is fan van Tooske. “Ik vind haar wel grappig ja, omdat ze classy is, wat je zegt. En ze kijkt ook met die opgetrokken wenkbrauw. Ik vind haar ook by far de beste daar aan tafel.”

Daar is Yvonne het mee eens. “Zeker, met kop en schouders de beste. Zij heeft autoriteit, vind ik, aan die tafel, maar niet vervelend. Dus met een vrouwelijke inslag. Ze is professioneel, kundig en zij weet wanneer ze haar mond moet houden en wanneer niet. Ik vind haar echt zeer goed.”

Mark: “Ik vind haar ook heel goed en ik vind: ze stelt goede vragen.’

Yvonne: “Ja, heeft kleine grapjes.”

Mark: “Heel subtiel en ze luistert goed en ze probeert de bal lekker over die tafel te laten gaan.”

Andere meiden

Van de andere Shownieuws-dames, Airen en Dyantha, is Yvonne minder onder de indruk. “Ja weet je wat ik niet goed vind? Die andere meiden – Manuel weet ik niet zo goed hoor – maar die andere meiden zijn soms van hun apropos, door wat iemand aan tafel zegt. Die zijn dan zo van: oh nou, ik schrik even van deze opmerking, we gaan door. Oh, dat haat ik.”

Maar goed, wie is nou die Shownieuws-snitch? Dat houdt Yvonne geheim. Maar één ding weet ze zeker: “Mosko zat gewoon in de bezemkast. Met een vrouwtje waar die altijd mee samenwerkt bij de podcast.”

Wat vindt Brams vriendin ervan? “Ze zijn die avond dat ik het bekendmaakte ook samen nog gespot, dus ik denk dat Nienke mij niet gelooft.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen