Geen plekje bij RTL: tv-carrière Lieke van Lexmond naar de maan?

Lieke van Lexmond is uitgescheurd: ze is plotseling gestopt met haar gekke maankalender en nu wil de presentatrice graag terugvallen op haar ‘oude passies’. Maar wil RTL dat ook?

Lieke van Lexmond © RTL

Ze heeft een beetje last waar Arie Boomsma ook last van heeft: Lieke van Lexmond. Wat spiritualiteit hier en daar is helemaal prima, maar je kunt er ook in doorslaan. Waar de dumbbell-dominee iedereen de stuipen op het lijf jaagt door als een soort monster van Loch Ness door de beekjes van Abcoude te zwemmen, ziet zij nu al jaren sterretjes.

Lieke onder vuur

Lieke kennen we tegenwoordig vooral van al haar malligheden. Zo gaf ze twee jaar geleden de planeet Mars de schuld van de bestorming van het Amerikaanse Capitool en later riep ze dat het geen toeval is dat ze Van Lexmond heet, omdat ‘Mond’ maan betekent in het Duits. Aanvankelijk allemaal heel geestig, totdat ze medische adviezen begon te geven.

De strenge Radar-mevrouw Antoinette Hertsenberg waarschuwde op een gegeven moment dat we niet te schouderophalend moeten doen over Lieke en haar malle maankalender. “Ze zegt bijvoorbeeld dat morgen geen goede dag is om je spataderen te laten verhelpen. Dat gaat richting medische adviezen.”

Maankalender opzij

Nu maakt Lieke vanuit het niets bekend dat ze drie maanden geleden is gestopt met die maankalender en dat ze haar zusje Jetteke alleen achterlaat. Voor zover de moonsisters dus. “Ik voel de behoefte nieuwe en oude passies weer meer de ruimte te geven”, zegt ze in een verklaring op Instagram.

Met ‘oude passies’ doelt Lieke op de tv-carrière die ze heeft achtergelaten. Ze stond in 2019 letterlijk te juichen toen Linda de Mol en Wendy van Dijk vertrokken bij RTL 4: “Ik vond het natuurlijk fantastisch nieuws. Ik kan niet ontkennen dat het heerlijk is dat als je op de bank zit en je zit te popelen om mee te doen, dat het fijn is om de ruimte te krijgen.”

Geen vacature

Linda en Wendy zijn nog steeds op de buis, maar Lieke is op een zijspoor beland. Showkenner Aran Bade in RTL Boulevard: “Ik heb RTL ook nog even gebeld. Ze zegt dat ze zich op oude en nieuwe passies wil richten, maar RTL heeft nu geen contract met Lieke en volgens mij zijn er ook geen plannen, dus wat ze gaat doen weten we niet.”

Aran vraagt zich af wat er in hemelsnaam allemaal speelt achter de schermen. “Ik weet niet wat de reden is waarom Lieke er nu mee stopt. We vragen ons ook af waar Lieke is. We hebben even contact met haar gezocht, maar daar wil ze niets over zeggen. Haar huis staat te koop voor 5,6 miljoen euro. Een villa in Amsterdam.”

Wereldreis

5,6 miljoen euro?! Hoeveel van die maankalenders hebben Lieke en Jetteke in vredesnaam verkocht? Ah, ze is door Quote 500 uitgeroepen tot een van de vijf bekendste ‘golddiggers‘ vanwege haar relatie met de steenrijke Bas van Veggel. Wie er op één staat? Een andere ex-soapie: Gigi Ravelli.

Aran: “Er gaan geruchten dat Lieke op wereldreis is, maar daar wil ze bij ons niet op reageren. Het schijnt dat ze op wereldreis is en op Instagram zien we ook niets meer van de twee zussen samen. Die tattoo is het enige nog wat hen verbindt. Ik ben heel benieuwd wat Lieke nu gaat doen.”

Rouleren met Liesbeth van Dijk aan tafel bij Business Class? Leuk!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de maanzusjes Lieke en Jetteke van Lexmond bonje hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen