Guido den Aantrekker boos op RTL Boulevard: ‘Naaiende stakkers’

Luuk Ikink en zijn vrienden kunnen voorlopig maar beter niet bij Guido den Aantrekker in de buurt komen. De baas van Story is namelijk flink pissig op RTL Boulevard. “Wat een stakkers!”

Guido den Aantrekker en Bridget Maasland © SBS, RTL

Herrie in entertainmentland: Guido den Aantrekker, de hoofdredacteur van de Story, is flink pissig op RTL Boulevard. De showrubriek bracht gisteren, net als vrijwel alle showmedia, het nieuws dat het vreemdgaan van Thijs Römer is bevestigd. Maar die bevestiging komt voort uit wekenlange onderzoeksjournalistiek van de Story.

Story is boos

RTL Boulevard noemt echter niet de Story als bron, maar geeft aan dat de partner van Thijs’ minnares dit heeft bevestigd aan de showrubriek ‘na berichtgeving van Yvonne Coldeweijer’. En dat is tegen het zere been van Story: Yvonne heeft weliswaar haar bijdrage geleverd aan deze cheatersjuice, maar het is allemaal begonnen in de kiosk.

Story-journalist Nick Dijkman is teleurgesteld. “Ik heb hier in Story uitgebreid en gedetailleerd over geschreven (editie 30, 31, 32 en 33). De primeur van de affaire van Thijs en Noor, inclusief foto’s van Edwin Smulders, is van Story. Erg flauw dat wij daar in dit artikel niet de credits voor krijgen en bronvermelding ontbreekt”, schrijft hij op X.

‘Het zijn stakkers!’

Zijn baas Guido begrijpt de teleurstelling. “Je weet hoe ze daar werken, Nick. Als ze ons nieuws en onze foto’s nodig hebben, krijgen we slijmmails. En daarna naaien ze je alsnog. Laat gaan. Stakkers zonder enige informatiepositie zijn het, bij RTL Boulevard. En wij zijn alweer druk met het volgende nummer 😉.”

Nick daarop: “Nja, ik kijk altijd graag naar ze. Leuke show, heerlijk tijdtip. Juist daarom krijg ik hier ook zo’n naar gevoel van. Kom op: gun Story de credits en dat je er dan vervolgens zelf ook mee aan de haal gaat is niet meer dan logisch.”

‘Daar ga je al’

Guido kijkt er echter niet meer van op. “‘Iets gunnen’. In dit vak? Daar ga je al. Anyway, kom maar weer door met fijne verhalen, maestro. ✌️”

RTL Boulevard heeft er ondanks het beklag van Story niet voor gekozen om de bronvermelding aan te passen. Overigens was Yvonne Coldeweijer, die in dit geval dus de credits krijgt, laatst boos omdat het AD juice van haar stal zonder de bron te noemen. Die krant valt weer onder de werkgever van Guido: DPG Media.

Tweet

De tweet van Guido:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL Boulevard wel wat meer achterklap mag bevatten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen