Waar is ‘dikke’ Marco Borsato gespot? ‘Op weg naar de barbecue’

Marco Borsato zorgde deze week voor een enorme shock met zijn ‘dikke’ foto op de cover van Story. Waar heeft paparazzo Edwin Smulders hem eigenlijk gespot? “Op weg naar de barbecue.”

Marco Borsato © YouTube

Het is evident dat Marco Borsato ontzéttend is aangekomen. Je herkent hem bijna niet meer terug zoals hij er tegenwoordig bij loopt. Zijn BMI is, vermoedelijk door alle stress, volledig geëxplodeerd. En paparazzo Edwin Smulders heeft dat voor de Story als allereerste op de gevoelige plaat vastgelegd. Waar heeft hij hem eigenlijk gespot?

Op weg naar barbecue

Marco was aankopen aan het doen voor de barbecue, waar hij naartoe onderweg was. Zijn moeder Mary laat weten dat hij het heerlijk vindt om met eten bezig te zijn nu hij zoveel vrij is: “We maken het elke dag gezellig. Wat gaan we doen, wat gaan we eten? Marco vindt het heerlijk om te koken. Dat kan hij als de beste. Gewoon samen zijn.”

De Story: “Die positieve instelling straalt ook van Marco af op de foto’s die Story-fotograaf Edwin Smulders vorige week vrijdag van de zanger maakte, toen hij inkopen deed voor een barbecuemaaltijd.”

Confronterend

Guido den Aantrekker, de hoofdredacteur van Story, is ook wel geschrokken van de foto. “De foto’s zijn natuurlijk redelijk confronterend als je ziet dat hij er toch iets anders uitziet, to put it mildly, dan drie jaar geleden, toen die zaak aan het rollen kwam”, zegt hij aan de desk van Shownieuws.

Hij vervolgt: “Marco heeft zich al die tijd als een soort kluizenaar opgesteld en heeft in de tussentijd een penthouse in Alkmaar gekocht waar hij zich teruggetrokken heeft. Zijn kinderen komen daar op vaste dagen altijd langs. We zien hem bijna nooit. We hebben hem alleen wel eens kunnen fotograferen op z’n bootje.”

Metamorfose

Zelf roeien doet Marco in elk geval niet, zo kunnen we zien. “Ja, we noemen dit een metamorfose. Hij is minimaal een kilootje of 10 of 15 aangekomen gok ik.”

De collega’s van Shownieuws zijn wel boos op Guido vanwege de ondertitel: ‘Zanger geniet volop’. BN’er-fotograaf en -vriend William Rutten: “We weten dat hij niet geniet. Hij heeft geen leuke tijd.”

Guido: “Dat is iets anders. Lees eerst het verhaal even.”

Fatshaming

Is dit niet gewoon fatshaming van Guido? “Met alle respect: behalve als je het over ziek zijn of een afwijking hebt… Dik zijn is een keuze. Je kunt er ook gewoon voor kiezen om niet te dik te zijn. Als je gewoon wat minder eet en meer beweegt en niet de hele dag met je hand in het koektrommeltje zit, dan gaat het een stuk sneller.”

“We kwamen hem tegen bij een bepaald centrum waar hij allerlei spullen voor de barbecue aan het halen was… Dat had hij ook in z’n handen… Ja, weet je, op dat moment is hij dus ook gewoon aan het genieten.”

Story-cover

De cover van Story met daarop de iets dikkere Marco:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Story ligt onder vuur om de ondertitel bij Marco's 'dikke' foto: 'Zanger geniet volop!' Smakeloos?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen