Frans Timmermans krijgt flinke tik van Rutger Castricum: ‘Drie ton!’

Frans Timmermans krijgt in de conservatieve tv-hit Vandaag Inside elke dag van een andere tafelgast een tik op zijn vingers en ditmaal is het de beurt aan Rutger Castricum. “Onbegrijpelijk!”

Rutger Castricum en Frans Timmermans © SBS 6, NOS

De meest bekeken talkshow van het land is terug en de mannen van Vandaag Inside hebben gelijk de toon gezet: ze hebben Frans Timmermans maandag afgebeeld als Vader Abraham, met bolhoed en al. Als iemand die van ons allemaal een soort groene smurfen wil maken. Maar daar steekt Gargamel van dienst Rutger Castricum graag een stokje voor.

Grote miskleun

Rutger vindt het bespottelijk dat de beoogd lijsttrekker van GroenLinks-PvdA ‘op kosten van de Europese belastingbetaler campagne gaat voeren’, zoals De Telegraaf het noemt. Hij zal na zijn zelfgekozen vertrek als Eurocommissaris namelijk gebruikmaken van een riante Brusselse wachtgeldregeling.

Dit kán gewoon niet, briest Rutger in Vandaag Inside. “Het is onbegrijpelijk. Het is echt de allereerste grote miskleun van PvdA-GroenLinks wat mij betreft. Hij houdt drie ton tot de verkiezingen en dan kijkt hij daarna wat voor salaris hij krijgt. Als dat een Kamer-salaris is, dan krijgt hij een ton en wordt het aangevuld. Twee jaar!”

‘Gaat niet lekker vallen’

Frans zal dit in de media flink om zijn oren gaan krijgen, verwacht Rutger. “Het is onhandig. Als een VVD’er het zou doen, zou het al raar zijn en zou je het al veroordelen, maar een man van PvdA-GroenLinks, dat gaat natuurlijk de komende maanden niet lekker vallen.”

Hij vervolgt: “Je verdient negen jaar drie ton… Als je dan vier maanden een campagne in gaat voor PvdA-GroenLinks, daarna uitzicht hebt op een salaris en je bent nu eenmaal van de club die opkomt voor armoede… Zet dat dan in elk geval stop. Dan doe je het vier maandjes zonder salaris. Dat moet toch wel kunnen?”

Wilfred Genee: “Dat lijkt me ook.”

Jan met de pet

Johan Derksen is het helemaal eens met Rutger. “Het is voor de publieke opinie heel slecht wat hij doet voor een socialistische partij, die voor de normale Jan met de pet op moet komen. Hij vult gewoon zijn zakken.”

Rutger: “Het is wel een beetje naar zijn bol gestegen. Het is met een hoop dedain en ik hoop dat hij dat van zich af schudt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Frans Timmermans moet afzien van zijn transitievergoeding?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen