Arend Jan Boekestijn wegsturen bij VI? ‘Grootste misfit ooit daar’

Het blijft veel mensen verbazen dat Arend Jan Boekestijn plotseling een van de sterren van Vandaag Inside is geworden. “De man is de grootste misfit ever daar”, klinkt het.

Arend Jan Boekestijn © SBS

Pieter Cobelens is rücksichtlos aan de kant geschoven door Vandaag Inside, puur en alleen omdat hij de Israël-mening van Johan Derksen niet onderschrijft. Ze hebben hem als geopolitiek duider ingeruild voor Arend Jan Boekestijn, die totaal niet past bij het rechts-populistische profiel van VI. Zo spreekt hij regelmatig zijn afschuw uit over de PVV.

‘Ga liever dood!’

Het gebeurde afgelopen week nog, toen René van der Gijp hem vroeg: “Arend Jan, heb jij op Wilders gestemd?”

Arend Jan daarop: “Ik op Wilders gestemd? Ik ga liever dood!”

René: “Hahahahaha.”

Arend Jan herhaalt: “Ik ga liever dood!”

René: “Nou, zo erg is het toch ook weer niet?”

Vreselijke man

Arend Jan kotst op Geert Wilders. “Ja, ik vind het een verschrikkelijke man. Hij is een fantastische debater, maar hij zit er al twintig jaar. Hij heeft nooit een baan gehad.”

Waar hij zelf op stemt? Volt. “Ja. Als Trump het wordt, dan moet Europa groter en belangrijker worden. We krijgen helemaal geen Verenigde Staten, maar we moeten wel zuinigjes zijn op Europa. Samen sta je sterk.”

Grootste misfit

Story-baas Guido den Aantrekker slaat de uitzendingen met Arend Jan tegenwoordig over, schrijft hij op X. “Had eigenlijk wel even zin in een pretentieloos uurtje Vandaag Inside maar Arend Jan Boekestijn zit aan de bar. Laat maar zitten – extreme downer.”

Historicus Roelof Bouwman daarop: “Werkelijk iedereen ziet dat die man niet bij Vandaag Inside hoort. Raarste tv-ongeluk sinds de NCRV in zee ging met Paul de Leeuw.”

Guido: “Ze verwarren massale ergernis van vaste kijkers met rumour around the brand, denk ik. De man is de grootste misfit ever daar. Ik ben weggezapt.”

Irritante vent

Ook andere kijkers van VI laten zich negatief uit over Arend Jan. “Het zou al fijn zijn als die gast eens stil zit op zijn kruk, beter om hem niet meer uit te nodigen. Irritante vent”, zegt ene Richard.

Rob: “Ben een kijker van het eerste uur, genoot van Voetbal Inside, van VI, van VI Oranje, Oranjezomer, etcetera. Maar hoe jullie een hele groep mensen (waaronder ik) weg hebben gezet als dom (onder aanvoering van Arend Jan Boekestijn) is ronduit misselijkmakend. Stop hiermee aub.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen