Patty Brard zegt héél vulgair woord op tv: ‘Om zes uur ’s avonds!’

Het is gênant en onnodig dat Patty Brard vorige week in de vroege vooravond het woord ‘n**kte’ zei op de nationale televisie, vindt tv-kenner Victor Vlam. “Is dit nou nodig?”

Patty Brard © SBS 6

Patty Brard was vorige week te zien als kandidaat in de nieuwe SBS 6-spelshow Lettrix, die al om zes uur ’s avonds wordt uitgezonden. De televisiediva stond naast presentator Patrick Martens en nam het op tegen Gers Pardoel. Ze moest beginnen met het noemen van vijfletterwoorden. “En waar komt Patty mee aanzetten? Met ‘vers’. Dat zijn vier letters.”

N**kte

Het is evident dat Patty niet al te snugger is, wil de beruchte tv-criticus Victor Vlam zeggen in De Communicado’s. “Nou, ronde twee was zesletterwoorden. Een zesletterwoord dat met een N begint. Waar kwam zij mee aan zetten? N**kte. Dan denk ik toch bij mezelf: Patty, het is verdorie zes uur ’s avonds dat dit programma wordt uitgezonden.”

Het is ordinair en onnodig, vindt Victor. “Is dit nou echt het enige woord dat je kunt bedenken? Het enige woord is dit woord? Ja, dat is natuurlijk echt enorm gênant.”

Patty verontschuldigde zichzelf wel: “Ik weet alleen maar weer hele vieze woorden. N**kte. Het spijt me. Ja, ik kan ook niks zeggen, maar het scheelt toch zeven punten.”

Valsspelen

Victor stelt dat Patty echt héél slecht begon aan die spelshow. “Ik ben er heilig van overtuigd dat Patty Brard vals heeft gespeeld. Voor de reclamebreak ging het enorm slecht en na de reclamebreak ging het ineens goed.”

Na de break begon Patty ineens te knallen met de zevenletterwoorden. “Dat is natuurlijk volstrekt ongeloofwaardig. Kijk, wat ik denk dat hier gewoon gebeurd is, is dat zij erachter kwamen tijdens de break van: ze heeft wel een héle grote achterstand. En voor het spelletje is het natuurlijk fijner als het iets spannender is.”

Ingefluisterd

Patty heeft gewoon hulp gekregen, denkt Victor. “Ze hebben er als programma belang bij om maar gewoon even een paar zevenletterwoorden in te fluisteren die ze bijvoorbeeld kan doen. Dan wint ze misschien niet, maar dan kan ze het wel een beetje spannend maken.”

“En het is natuurlijk ook zo van: ja, als zij daar enorm afgaat, dan weet je waarschijnlijk ook dat een of andere 23-jarige redacteur achter de schermen de volle laag krijgt van Patty. Dus die mensen hebben er ook wel een sterk belang bij om in ieder geval een beetje te zorgen dat ze goed uit de verf komt en dat ze niet beschadigd raakt hierdoor.”

‘Gebeurt wel vaker’

Het is geen geheim dat Victor nog een appeltje te schillen heeft met Patty, maar hij benadrukt dat dit geen ongeloofwaardige theorie is. “Bij spelletjes waar BN’ers aan meedoen gebeuren dit soort dingen ook wel vaker.”

Hij besluit: “Als jij wel de zevenletterwoorden eruit knalt, de ene naar de andere, maar je hebt moeite met vijfletterwoorden… Sorry, maar dat geloof ik niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patty Brard moet zesletterwoord noemen en zegt 'n**kte'. Humor of flauw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen