Coen Swijnenberg weigert Het Perfecte Plaatje: ‘En dit is waarom’

Coen Swijnenberg wil niet meedoen aan de televisiehit Het Perfecte Plaatje op RTL 4. Ondanks dat fotograferen zijn hobby is, heeft hij een verzoek daartoe geweigerd. “En dit is waarom.”

Coen Swijnenberg © Radio 538

Hij is ontzéttend trots op de foto’s die hij maakt en die vullen dan ook regelmatig zijn Instagram-stories: Coen Swijnenberg. De presentator van Radio 538 gaat regelmatig op reis en laat dan aan iedereen zien wat hij daar allemaal fotografeert. Ondanks zijn passie voor fotograferen ziet hij een deelname aan Het Perfecte Plaatje niet zitten.

Coen zegt nee

De fotografiewedstrijd van RTL 4 lijkt dé ultieme uitdaging voor Coen, maar hij heeft een uitnodiging om mee te doen naast zich neergelegd. “Er is wel eens contact gezocht maar het is niet te combineren met m’n dagelijkse radioprogramma. Het is een opnameperiode van weken met eventueel ook een trip naar het buitenland.”

Hij vervolgt op Instagram: “En eerlijk gezegd ben ik niet zo happig op het meedoen aan tv-programma’s. Maarrrr, super dat het programma het zo goed doet en kijkers enthousiast worden gemaakt voor fotograferen.”

Buikloop

Perfecte Plaatje-presentator Tijl Beckand benadrukt in De Telegraaf dat zo’n tv-reis ook geen snoepreisje is. “Het is wel beuken, zonder rustdagen. Het is achter elkaar door. Maar daardoor ben je wel sneller close met elkaar.”

Tijdens de opnames in Zuid-Afrika werden veel kandidaten van het afgelopen seizoen ook ziek, geeft hij toe. “Het personeel van de KLM waarschuwde ons al voor de Capetown-belly, dan heb je een dag of zeven buikloop. Ik denk dat het komt omdat de elektriciteit regelmatig uitvalt en restaurants niet altijd een generator hebben.”

Marokko

Coen gaat privé wel graag en veel op reis, zoals laatst naar Marokko. “Wij hebben ons daar niet onveilig gevoeld. Net als altijd op reis wel opletten natuurlijk, zeker in de stad. In Marrakech wel zakkenrollers aan het werk gezien. Ook werd ik aangesproken door een dame die vroeg of ik haar kon helpen met een creditcard. Bleek geen zuivere koffie te zijn.”

Hij verzucht: “Maar goed, dat gebeurt in Amsterdam ook. Buiten de steden zijn de mensen ontzettend vriendelijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen