‘Aran Bade is natuurtalent, honderd keer beter dan Rob Goossens’

Als je kijkt naar de showbizzkenners van RTL Boulevard, dan is Aran Bade een natuurtalent en honderd keer beter dan Rob Goossens. Althans, dat vindt Rob zelf. “Ik ben niet gemaakt voor tv.”

Rob Goossens en Aran Bade © RTL

Rob Goossens heeft als kind nooit de wens gehad om een televisiester te worden, maar toen hij dé mediajournalist van De Telegraaf werd, vond hij dat daar ook een verschijning in RTL Boulevard bij hoorde. En die carrièrewens is uitgekomen. Hoewel Rob allang weg is bij de krant, staat hij nog altijd aan de desk bij Boulevard.

‘Aran is beter’

Toch vindt Rob zichzelf geen geboren televisiester. “Als je voor De Telegraaf over media schrijft, moet je in mijn optiek een publiek profiel nastreven. Maar ik vind mezelf niet per se geschikt voor tv. Het is meer dat ik er een bepaalde draai aan heb gegeven, waardoor het werkt. En omdat je het vaker doet, word je er beter in.”

Zijn collega Aran Bade is echter beter, zegt Rob in de Vriendin. “Ik ben geen natuurtalent zoals Aran Bade. Ik vind hem honderd keer meer gemaakt voor tv dan ik. Kijk mijn eerste uitzending maar terug. Ik zit helemaal in mijn hoofd, in een verhaal. Ik heb natuurlijk altijd geschreven, dus was totaal niet bezig met presentatie.”

Houten hark

Daar moest Rob flink aan werken. “Later ging ik dingen toevoegen aan mijn presentatie, zoals de interactie met de presentatoren. Ik ben best een houten hark, dus ik moet het niet van mijn vloeiende bewegingen hebben. Maar ik kan wel leuk pingpongen met een presentator. Ik weet zeker dat Luuk Ikink het leuk vindt dat je mij bijna alles kunt vragen.”

Hij besluit: “Ik denk dat ik iets anders breng dan andere mensen die op tv komen. Dat ik erin slaag om een verhaal te vertellen wat mensen niet per se verwachten. Dat kan met de inhoud te maken hebben, maar ook met de afslag die ik neem. Daar zit volgens mij een groot deel van mijn kracht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen