Mariska van Kolck is werkloos: ‘Heb net dure zonnepalen gekocht’

Mariska van Kolck is al een heel jaar werkloos omdat ze geen rol heeft gescoord in het afgelopen theaterseizoen. En dat is niet makkelijk. “Er worden acht zonnepanelen op mijn dak geplaatst.”

Mariska van Kolck © BNNVARA

Het zit Mariska van Kolck niet mee: ze is nu 59 jaar en lijkt er een beetje uit te liggen in de musicalwereld. Er was geen rol voor haar weggelegd in het afgelopen theaterseizoen en dat komt hard aan, vooral omdat ze net dure zonnepanelen heeft gekocht. Daarom is ze maar wat ‘gewone’ baantjes gaan doen; ze werkt nu her en der als gastvrouw.

Acht zonnepanelen

Mariska stond laatst ook als gastvrouw bij het evenement KLM Open. “Luister, ik ben zzp’er en moet ook gewoon elke maand mijn rekeningen betalen. Daarbij worden, as we speak, acht zonnepanelen op mijn dak geplaatst omdat ook ík duurzaam bezig wil zijn. Aan duurzaamheid hangt nu eenmaal een prijskaartje”, zegt ze in de Privé.

Zo’n gewone baan, ziet Mariska dat als gezichtsverlies? “Het is ons vak heel normaal. Zo weet ik dat een collega-actrice achter de garderobe bij het Rijksmuseum zit. Niets mis mee, toch? Kijk, als je between jobs niets doet, wordt je hoofd lui. Dan ga je alleen maar hangen en vallen op de bank. Daar heb je niets aan.”

Volgend seizoen

Op de bank hangen én praten met de roddelbladen kennelijk, want Mariska raakt er ook niet over uitgepraat in de Party. “In deze periode voer ik gesprekken voor het volgende theaterseizoen, maar dit seizoen was wat theater betreft gewoon een slecht seizoen voor mij. Er zat geen rol voor me in”, legt ze uit.

Denkt ze dat er volgend seizoen wél weer een rolletje in zit? “Ik heb er het volste vertrouwen in dat er voor het theaterseizoen 2023-2024 weer een mooie rol voor mij in het verschiet ligt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vreest u dat Mariska van Kolck (59) volgend jaar nog steeds als gastvrouw werkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen