Ongemak: SBS 6 vraagt Saskia Noort naar knokpartij met Jan Roos

Ongemakkelijke televisie: Saskia Noort is door een verslaggever van Shownieuws gevraagd naar haar volledig ontspoorde familievete met Jan Roos. “Hoe gaat het nu met je vader?”

Saskia Noort en Jan Roos © RTL, SBS

Saskia Noort en Jan Roos, die een volle neef en nicht van elkaar zijn, liggen al een jaar of zeven compleet met elkaar overhoop. Het begon met een aantal Twitter-fitties, waarna hun contact vijf jaar geleden volledig verbroken werd. Drie jaar geleden bereikte hun ruzie een kookpunt, omdat hij privégegevens van haar ouders online zou hebben gegooid.

Op de vuist

Het tragische dieptepunt vond afgelopen Koningsdag plaats, toen Jan en de 78-jarige vader van Saskia met elkaar op de vuist gingen in Bergen. Beide mannen zouden daar aangifte van hebben gedaan; haar vader zou in het ziekenhuis zijn beland. Jan stelt op zijn eigen website dat de eerste klap werd uitgedeeld door de bejaarde vader van Saskia.

Guido den Aantrekker bracht het gisterenavond ter sprake in Shownieuws, dat een verslaggever naar de presentatie van Saskia’s nieuwe boek had gestuurd. “Ze zijn echt zwaar gebrouilleerd. Jan is natuurlijk ook wel een beetje een pestkop en ik vind haar soms ook best een beetje zurig, dus dat clasht wel eens.”

‘Op z’n muil’

Wat is er precies gebeurd op Koningsdag? Guido houdt de versie van Jan aan. “Jan is in Bergen de vader van Saskia tegengekomen en Jan heeft toen een muilpeer gekregen van haar vader. Die sloeg gelijk toe, vol op z’n muil. Dat is ontaard in een enorme worsteling, een vechtpartij, waarbij de vader van Saskia in het ziekenhuis terechtgekomen is.”

Hij vervolgt: “Jan heeft op zijn beurt weer aangifte gedaan, want hij zegt: ‘Die vader sloeg mij als eerst’, maar dit is echt een soort dieptepunt in de relatie die ze hebben. Ze hebben al sinds 2016 veel mot, vooral op social media. Daar zijn Saskia en Jan elkaar altijd aan het bevechten geweest.”

Geen aandacht

Saskia heeft op een gegeven moment aangegeven geen aandacht meer te willen besteden aan Jan, maar Guido merkt dat dat andersom nog wel gebeurt. “Jan doet dat op zijn beurt weer wel. Hij heeft natuurlijk ook RoddelPraat waarin hij volgens mij ook vaak over zijn nicht praat.”

Uiteraard is Jan niet vies van een relletje en daar zit Saskia als succesvol schrijfster natuurlijk absoluut niet op te wachten. Toch kan ze niet voorkomen dat de media wel nieuwsgierig blijven.

Saskia ongemakkelijk

Saskia reageert behoorlijk ongemakkelijk als de Shownieuws-verslaggever naar haar vader vraagt. “Het gaat heel goed met mijn vader. Hij is hier ook. En verder… Ja… Vieren we nu mijn boek en wil ik daar gewoon niet zoveel over zeggen. Maar het gaat goed met hem. Hij heeft het overleefd, zal ik maar zeggen. En ja…”

De verslaggever: “En Jan Roos is niet uitgenodigd?”

Saskia afgemeten: “Ehh, nee. Die is niet uitgenodigd, nee.”

Frits Huffnagel na afloop van het item lachend aan de desk: “Dit was vragen naar de bekende weg. Hahaha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen