Katja Schuurman onder vuur na ‘hypocriete’ post over The Voice

Katja Schuurman wordt hypocrisie verweten nu ze in de bres springt voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. In de zaak-Job Gosschalk stond ze nog aan de kant van het roofdier.

Katja Schuurman © William Rutten

Net als veel andere BN’ers laat Katja Schuurman van zich horen na de onthullingen over het seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland. In een lange Instagram-post steekt ze de slachtoffers een hart onder de riem. “Sta op! Laat je horen! Laat weten dat het niet normaal is wat er is gebeurd.”

Bevriend met Job

Katja is er blij mee dat er eindelijk iets verandert aan het ‘vanzelfsprekende gedrag’ van sommige mannen. “Ik had in mijn leven tot nu toe zeker 180 aangiften kunnen doen van aanranding. Ik deed het niet. Omdat ik dacht dat het normaal was. Dat het erbij hoorde. Dat de meeste mannen gewoon zo zijn.”

Hiermee laat Katja opeens een heel ander geluid horen dan in 2018, toen ze nog fanatiek in de bres sprong voor Job Gosschalk. Zijn massale seksueel grensoverschrijdende gedrag leidde tot de opheffing van het castingbureau Kemna Casting. Katja gaf zijn slachtoffers toen een trap na. Een jaar later was Job eregast op haar huwelijk.

Kritiek op Katja

Katja wordt daar nu door veel mensen op aangesproken. Als iemand opmerkt dat haar uitspraken ook voor de zaak van Job Gosschalk gelden, zegt ze: “Absoluut. Daar ontken ik niks aan. Ik weet alleen jammer genoeg dat er nogal een groot verschil is tussen wat Job heeft gedaan, en wat met name Ali heeft gedaan.”

Ze vervolgt: “Waarmee ik Jobs gedrag vanzelfsprekend niet goed praat. Maar het is mijn vriend, en we kunnen over alles praten. Ik sta open voor elk echt eerlijk gesprek, met wie dan ook, in de wetenschap dat we allemaal kunnen verdwalen. Je hebt vrienden nodig om je de juiste weg terug te wijzen, naar te begeleiden.”

Saskia Noort reageert

Schrijfster Saskia Noort vindt Katja hypocriet. Zij zegt: “Alle respect voor je post, maar ten tijde van #MeToo in 2017 heb je vele slachtoffers gekwetst door te zeggen dat jou ‘dit soort dingen’ niet overkwamen, waarmee je insinueerde dat alleen zwakke vrouwen tegen dergelijk grensoverschrijdend gedrag aanliepen.”

“Je verdedigde Job Gosschalk te vuur en te zwaard, waarmee je zijn slachtoffers afviel. Ook nu weer zeg je dat wat Job deed, anders was. Vanwaar deze post? Ik geloof dat je wel 180 aangiftes had kunnen doen, maar nu op deze trein springen terwijl je in 2017 repte over een heksenjacht en mannen moeten wel mogen flirten, is een wonderlijke draai.”

‘Dat deed Job’

Tenzij Katja er anders naar is gaan kijken, aldus Saskia. “In dat geval zie je ook hoeveel jongens Job heeft beschadigd. Seksueel grensoverschrijdend gedrag is meer dan verkrachten, het is misbruik maken van je macht, en dat deed Job.”

Op de kritiek van Saskia heeft Katja nog niet gereageerd.

Instagram

De post van Katja kunt u hier bekijken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Katja Schuurman steunt de slachtoffers van The Voice, maar sprong in de bres voor de vieze casting director Job Gosschalk. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen