Saskia Noort breekt met neef Jan Roos

Schrijfster Saskia Noort heeft het contact met haar volle neef Jan Roos verbroken. Ze wil niets meer met hem te maken hebben. Dat vertelt de opiniemaker op Twitter. Noort veroorzaakte maandag controverse door een foto met naakte kinderen op social media te plaatsen en ’s avonds zat ze zelfs in Pauw om erover te praten. Ook Roos mengde zich in de discussie. Hij onthulde terloops: “Ze wil niks meer met me te maken hebben. Ik deug niet, dus ben van alle kinderfoto’s gepoetst.”

Inmiddels laat Roos zich ook kritisch uit over Noort. De schrijfster vindt het raar dat mensen betuttelend reageren op de door haar geplaatste naaktfoto, waarop Roos opmerkt: “En zaterdag (pleitte ze, red.) in het AD nog voor betutteling… 🤔

Drie jaar geleden konden de twee nog goed door een deur. Roos nam het toen op social media zelfs nog op voor Noort. “Sven, Sas is mijn nicht. Kom niet aan mijn familie“, twitterde hij bijvoorbeeld. Noort: “Dank neef, voor je support.” Roos: “Family first!”

Een jaar later raakten ze op Twitter in de clinch over de vluchtelingenproblematiek. Zij noemde de massa-aanranding in Keulen toen een ‘incident’ en sprak over ‘onderbuikgevoelens’. Roos: “Incident? Onderbuik? Hahaha.

Noort toen: “Zegt de man die zich grootverbruiker van vrouwen noemt.

Roos: “Dat is toch net even iets anders dan gangrapes, me dunkt.”

Noort: “Zolang vrouwen als gebruiksvoorwerpen benoemd worden, zullen er mannen zijn die hen ook zo zien. Zoals de gangrapists.

Roos: “Mijn god, dus omdat ik veel vriendinnen heb gehad ben ik indirect medeplichtig aan gangrapes? Heb je je pilletje wel genomen?

Noort: “Dat zeg ik niet. De term grootverbruiker impliceert gebruik, niet relatie of liefde.

Roos: “Ach, jij hebt een levenslang geneukt met liefdes en relaties. Romantisch hoor.

Ruzie

De twee kunnen elkaar dus niet meer luchten of zien. Een paar maanden geleden vertelde Noort in de Volkskrant: “Ik wil er niet al te veel over kwijt, maar we kregen op Twitter een discussie over asielzoekers die hun tanden zouden bleken op kosten van de staat. Ik kan niet tegen domheid, of tegen ­dingen niet waar zijn, en dat zeg ik dan ook: check anders eerst even de facts. Als hij dan meteen begint te roepen dat ik een sneu grachtengordelwijf ben… Hou het even inhoudelijk, denk ik dan.

De interviewer: “Heb je hem gebeld, zo van: joh, waar zijn we nou mee bezig?

Noort: “Nee. Dat is ook niet aan mij, want ik ben de beledigde partij.

Dat is lastig op familieverjaardagen. “Yep. En daar buiten ook, zelfs werkgevers bellen mij met de vraag wat precies mijn relatie met Jan Roos is.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen