Saskia Noort breekt met neef Jan Roos

Geplaatst op di 23 okt 2018 om 17:00

Schrijfster Saskia Noort heeft het contact met haar volle neef Jan Roos verbroken. Ze wil niets meer met hem te maken hebben. Dat vertelt de opiniemaker op Twitter. Noort veroorzaakte maandag controverse door een foto met naakte kinderen op social media te plaatsen en ’s avonds zat ze zelfs in Pauw om erover te praten. Ook Roos mengde zich in de discussie. Hij onthulde terloops: “Ze wil niks meer met me te maken hebben. Ik deug niet, dus ben van alle kinderfoto’s gepoetst.”

Inmiddels laat Roos zich ook kritisch uit over Noort. De schrijfster vindt het raar dat mensen betuttelend reageren op de door haar geplaatste naaktfoto, waarop Roos opmerkt: “En zaterdag (pleitte ze, red.) in het AD nog voor betutteling… 🤔

Drie jaar geleden konden de twee nog goed door een deur. Roos nam het toen op social media zelfs nog op voor Noort. “Sven, Sas is mijn nicht. Kom niet aan mijn familie“, twitterde hij bijvoorbeeld. Noort: “Dank neef, voor je support.” Roos: “Family first!”

Een jaar later raakten ze op Twitter in de clinch over de vluchtelingenproblematiek. Zij noemde de massa-aanranding in Keulen toen een ‘incident’ en sprak over ‘onderbuikgevoelens’. Roos: “Incident? Onderbuik? Hahaha.

Noort toen: “Zegt de man die zich grootverbruiker van vrouwen noemt.

Roos: “Dat is toch net even iets anders dan gangrapes, me dunkt.”

Noort: “Zolang vrouwen als gebruiksvoorwerpen benoemd worden, zullen er mannen zijn die hen ook zo zien. Zoals de gangrapists.

Roos: “Mijn god, dus omdat ik veel vriendinnen heb gehad ben ik indirect medeplichtig aan gangrapes? Heb je je pilletje wel genomen?

Noort: “Dat zeg ik niet. De term grootverbruiker impliceert gebruik, niet relatie of liefde.

Roos: “Ach, jij hebt een levenslang geneukt met liefdes en relaties. Romantisch hoor.

Ruzie

De twee kunnen elkaar dus niet meer luchten of zien. Een paar maanden geleden vertelde Noort in de Volkskrant: “Ik wil er niet al te veel over kwijt, maar we kregen op Twitter een discussie over asielzoekers die hun tanden zouden bleken op kosten van de staat. Ik kan niet tegen domheid, of tegen ­dingen niet waar zijn, en dat zeg ik dan ook: check anders eerst even de facts. Als hij dan meteen begint te roepen dat ik een sneu grachtengordelwijf ben… Hou het even inhoudelijk, denk ik dan.

De interviewer: “Heb je hem gebeld, zo van: joh, waar zijn we nou mee bezig?

Noort: “Nee. Dat is ook niet aan mij, want ik ben de beledigde partij.

Dat is lastig op familieverjaardagen. “Yep. En daar buiten ook, zelfs werkgevers bellen mij met de vraag wat precies mijn relatie met Jan Roos is.

Foto: BNNVARA
25 Reacties op “Saskia Noort breekt met neef Jan Roos”


 1. Lies

  Classy. En dat allemaal via Twitter…

 2. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Hahaha… heerlijke roddels!! Meer van dit graag. RTL/BNN , jullie hebben/hadden een roddelprogramma (blvd), maar hier hoor, zie of lees je niets over….!

 3. bhuf

  Jan Roos is wel een beetje zielig geworden en kan me voorstellen dat hij doodongelukkig is, terwijl zijn radio programma ‘Echte Jannen’ best veelbelovend was voor een journalistieke carrière. Nu maakt hij met werkelijk iedereen ruzie, zit werkloos thuis, moeder van zijn kinderen weg, ziet zijn kinderen amper meer, Youtubekanaal na een paar weken ten onder, politieke carrière finaal mislukt.

 4. Ron

  Saskia is ook wat linkser dan Roos, tja dat botst.

 5. Shaniquilia vd Put

  Ik vind Jan Roos een held. Er zijn maar weinig mensen die de moed en de capaciteiten hebben om ondanks alle maatschappelijke tegenwerking en persoonlijke haat tegen hem toch te volharden in zijn meningen en opinies en die ook te durven blijven uiten. Daar is lef voor nodig, want links is bereid om elke tegenstander met rabiate persoonlijke aanvallen sociale lepra te geven.

 6. Vrede

  Zij is dan ook niet helemaal wijs als je zo’n gesprek op social media aangaat. Lijken wel kinderen.

 7. Remi

  Jan Roos is een Held !

  … en ach, Saskia Noort … en je linkse kerk …
  … Bijna verkiezingen !!

 8. Jantje

  Noort is ook uber grachtengordel dat zagen we gisteravond weer met die geveinzde verbazing over die foto’s wat natuurlijk een vooropgezet plan was voor een maatschappelijke discussie.

  De regels voor de de Amerikaanse sociale netwerken zijn kraakhelder. Geen bloot en de context doet er niet toe. De technologie en mensen die dit moeten bewaken (laag geschoold personeel in ontwikkelingslanden) hebben heldere istructies nodig. Dat weet iedereen. Als je dat niet wil richt zelf een netwerk op waarom ben je dan zo stom om je daarbij aan te sluiten

 9. Lies

  @Jantje: vond het ook nogal naïef van Saskia Noort. Pauw prikte daar goed door heen.

 10. Joop55

  Jan Matroos is de Pipo de Clown versie van Gerrit de Slak uit SpongeBob.

 11. Momo

  Die foto zegt genoeg over Saskia.

 12. Ano Nymous

  Jan Roos is een grote faal.
  Saskia Noort een tamelijk succesvol schrijfster.
  Wie is de grote k neu s in deze? Rechts stakkertje Roos.

 13. HalloJumbo

  Ach Noort en Roos zijn familie. Zo is het Hilversumse incestkliekje weer rond.

 14. Leog

  @Shaniquilia vd Put
  Gelukkig is rechts niet net zo. En ja, ik chargeer even net zo IQ-loos als jij placht te doen.

  En Jan Roos is natuurlijk een knøøsje met zijn ‘grootverbruiker’. Ik zie mezelf al zo over vrouwen praten, wat een gebrek aan fatsoen.

 15. Curryworst

  En daar mag ze over praten bij Jeroen Pauw?
  De grootverbruiker van meer dan 200 vrouwen?
  Nu Humberto Tan van de buis verdwenen is had ik verwacht dat Noort ook uit beeld zou zijn. Maar helaas.
  Nu schuift ze gewoon weer aan in een andere talkshow.

 16. De redactie van Noort

  Wij 8 m/v moeten de boeken van noort redigeren en daar is geen beginnen aan. Haar reclamebureau zit ons op de hielen.

 17. Fox Mulder

  Noort doet het toch met die hourenloper Kluun. Die is dus net als Roos ook niet helemaal wijs.

 18. Erwin

  Een stamboomonderzoek bij de families Noort en Roos is aan te raden. Waarschijnlijk een neef-nichthuwelijk ergens bij hun voorouders.

 19. Gerton

  Hallo Jumbo??? Roos en Noort komen uit Bergen. Wat een domme opmerking.

 20. Helene

  Saskia Noort heeft een klamme dot

 21. anonymous

  Ze zijn beide even iritant

 22. Mike

  Saskia kan helemaal niet schrijven. De redacteuren bij haar uitgever moeten die boeken voortdurend gladtrekken en leesbaar maken.

 23. shrink

  Jan Roos denkt in zijn wanhoop met schreeuwlelijkgedrag zijn brood te kunnen verdienen. Iedereen die probeert deze rellerige nietsnut de grond in te boren, verdient alle lof. Ook Saskia Noort dus, al is het waar dat het succes van haar boeken voornamelijk te danken is aan haar redacteur bij Ambo/Anthos, haar voormalige uitgever. En aan haar flink opgepimpte geblondineerde uiterlijk natuurlijk.

 24. Ben

  @shrink

  Jij wil haar gewoon neu-ken.

 25. Kees Bouman

  Die mevrouw Noort is gewoon één van de vele overgeÄ“mancipeerde, feministische wijven, waar Nederland momenteel van overloopt en totaal geen meerwaarde hebben voor de samenleving. Ze zouden wel inbinden als zij en haar soortgenoten niet dagelijks een podium kregen bij programma’s van die neo-geitenwollensokkenfiguren als Van Nieuwkerk en Pauw.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.