Familieruzie Jan Roos en Saskia Noort bereikt kookpunt

De familieruzie tussen Jan Roos en Saskia Noort bereikt het kookpunt. Ze gaat aangeven dat haar neef online privé-informatie over haar ouders verspreidt. Dat laat de schrijfster weten op Twitter. Saskia brak in 2018 al het contact met Jan Roos, omdat hij zich altijd zo naar gedraagt in de media. Ze is niet de enige, want meer familieleden namen afstand van de opiniemaker. Sindsdien gedraagt Jan zich weinig hoffelijk als het gaat over zijn familie en Saskia Noort in het bijzonder.

Jan Roos gaat dag in dag uit he-le-maal los op alles en iedereen dat in zijn ogen links is, zelfs als het over zijn familie gaat. “Ik ben al jaren geleden driekwart van mijn familie verloren aan het hebben van een verkeerde mening. Dus kom mij alsjeblieft niks uitleggen over de zogenaamde tolerantie op links. Ze denken in Über- en Untermenschen en niets anders dan dat“, bitchte hij vanmiddag.

De opiniemaker heeft daarbij ook het adres van de ouders van Saskia Noort verspreid. Uiteraard gaat dat een brug te ver en de schrijfster gaat dan ook helemaal over de rooie.

Saskia: “Ik negeer het al een paar jaar, de rants van mijn neef tegen ‘de familie’ maar nu kan ik dat niet meer. Als hij privégegevens van mijn ouders op twitter gooit, moet ik wel reageren. Komt ie: wij willen hem niet meer zien vanwege zijn gelieg en gedrag, zijn extreme gescheld, zijn obsessieve jaloezie en zijn narcistische persoonlijkheid.

Dat klinkt inderdaad als een vrij accurate beschrijving van Jan Roos. “Velen die ooit met hem gewerkt hebben zullen dit herkennen.

Om het even inzichtelijk te maken voor Bert van Leeuwen: wie zijn precies de hoofdrolspelers in dit familiedrama en zijn ze inderdaad zo extreemlinks als Jan Roos beweert? “‘De Familie’ bestaande uit mijn ouders, mijn zus, is niet extremistisch links, evenmin als ik dat ben.

Veel mensen vinden Jan Roos wél extreem, maar dan extreemrechts. Is dat een probleem voor De Familie? “We hebben geen afscheid van Jan genomen vanwege zijn mening. Ik ken genoeg mensen die er dezelfde mening op na houden.

Hoe dan ook: Saskia is er klaar mee en stapt naar de politie. “Ik ga aangeven dat hij privé-informatie over mijn ouders post. En weet wie je volgt. Een pathologisch leugenaar.”

Jan ook boos

Jan Roos is op zijn beurt ook boos. “Zeg broefsnoetje uit mijn familie die screenshotje van teksten naar mijn moeder stuurt. Krijg jij ook zeven gulden vijftig?“, twittert hij.

Hoe heeft hij daarop gereageerd? “Niet, we zijn al jaren gebrouilleerd. Omdat mijn mening niet deugt. Knettergek zijn ze. Maar wel mijn moeder er steeds mee lastig vallen die dan weer boos op mij wordt.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen