Özcan Akyol ruziet met Saskia Noort: ‘Dit gaat nergens over!’

Özcan Akyol is in een Twitter-opstootje beland met Saskia Noort. De schrijfster beschuldigt hem min of meer van seksisme en dat stoort hem ontzettend. “Haha. Dit gaat nergens over.”

Saskia Noort en Özcan Akyol © RTL, SBS

Het is geen geheim dat het voor talkshows lastiger is om vrouwelijke gasten te strikken dan mannelijke gasten. Daar heeft oud-Op1-redacteur Floor Doppen een artikel over geschreven in de Volkskrant. Zij stelt dat het vooral te wijten is aan het verschil in zelfvertrouwen tussen mannen en vrouwen.

Zelfvertrouwenskloof

Floor vindt het tijd dat vrouwen iets meer durf tonen. “Nergens komt het fenomeen ‘zelfvertrouwenskloof’ zo tot uiting als bij talkshows. Voor elke twijfelende vrouw staan er tien slechtere mannen te popelen om als talkshowgast aan te schuiven. Tijd om daar doorheen te prikken”, zegt ze.

Columnist Sylvia Witteman reageert: “Waarom willen er zo weinig vrouwen aanschuiven in een talkshow? Het staat hier allemaal in, maar de belangrijkste reden ontbreekt: het is gewoon helemaal niet leuk om in een talkshow te zitten.”

Saskia haalt uit

Dan laat Saskia Noort van zich horen. Zij ergert zich aan seksisme aan talkshowtafels. “Ik word heel vaak gevraagd als aangever, waarna de heren, meestal Eus of een ADHD-cabaretier, het onderwerp inkoppen. Dat heet dan in debat gaan. Vervolgens slachten ze je op Twitter.”

Özcan Akyol ergert zich eraan dat Saskia zijn naam gebruikt. Hij stelt dat ze dit gewoon uit haar duim zuigt. “Wat een rare tweet. We zaten één keer tegenover elkaar. Waar baseer je ‘meestal’ op?”

Symbool

Saskia laat daarop weten dat ze het niet letterlijk bedoelt. “Je fungeert hier als het symbool van de man die met zeer grote regelmaat in talkshows zit, en ik als hoe het de vrouw doorgaans in talkshows vergaat.”

Özcan vindt het lachwekkend. “Haha. Dit gaat nergens over. Zat dit jaar vier keer in een reguliere talkshow.”

Boek promoten

Sylvia vraagt zich vervolgens af waarom Saskia zich überhaupt nog laat lenen voor talkshows: “Maar waarom doe je het dan nog?!”

Saskia: “Alleen nog als ik het een heel belangrijk onderwerp vind, of promo voor film of boek. Ook omdat ik vind dat er meer vrouwen aan moeten schuiven, en dan kan ik niet verzaken. Bied mezelf overigens noooooit per app aan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen