Saskia Noort walgt van VI-ster Wim Kieft: ‘Met z’n huilboek!’

Saskia Noort stoort zich mateloos aan steenrijke BN’ers die reclame maken voor gokbedrijven. Eén van hen is Wim Kieft. “Schandalig, hè?”, zegt de boze schrijfster. “Hij heeft geen moraal.”

Wim Kieft en Saskia Noort © SBS, RTL

Er is steeds meer ergernis over BN’ers als Hélène Hendriks en Wim Kieft die hun populariteit gebruiken om mensen aan het gokken te krijgen. Des te meer mensen gaan gokken, des te meer gezinnen ten onder gaan aan gokverslaving. Een schande, vindt schrijfster Saskia Noort het. Zij wijst die sterren op hun verantwoordelijkheid.

Saskia woest

Als Rob Goossens op Twitter de verwachting uitspreekt dat BN’ers zo’n drie tot vier ton pakken voor zo’n reclame, merkt Saskia op: “Ja, denk ik ook. Schandalig hè. Vooral Kieft, die met z’n huilboek over z’n eigen verslaving ook tonnen verdiende. Geen moraal.”

Oei, dat valt niet lekker bij Antoinnette Scheulderman. Zij roept: “‘Huilboek’? Sorry hoor: een heel kwetsbaar boek over een jarenlang worsteling met verslaving en de soms desastreuze gevolgen ervan, waarmee hij uiteindelijk veel mensen in dezelfde situatie heeft gesteund. (En ja, er zelf ook door uit de schulden kwam; gelukkig maar).”

Kwalijk nemen

Dat Antoinnette als door een wesp gestoken reageert is niet verwonderlijk. Haar man Michel van Egmond is de schrijver van dat ‘huilboek’.

Saskia vindt het betoog van Antoinnette niet overtuigend: “Ja en nu jaagt ie mensen de verslaving in, waarmee hij zijn eigen boek geen dienst bewijst. Uitgerekend hij. Als zus van een verslaafde neem ik hem dat kwalijk.”

Dan: “Huilboek is misschien niet de goeie term, sorry daarvoor, maar het benadrukt wel hoe kwaad ik ben op die gasten die geld verdienen aan reclame maken voor een zeer verslavend product.”

Verslaafdengedrag

Antoinnette: “Ik zie het uit het perspectief van iemand die lang van een tientje per week heeft moeten leven, met verantwoordelijkheid voor kinderen in de schuldsanering zat – en daardoor nog steeds soms keuzes maakt voor schnabbels die anderen in een comfortabeler positie niet hadden gemaakt.”

Saskia: “Die anderen, die niet in bezit zijn van dat privilege, voor eigen gewin in de schuldsanering jaagt. Typisch verslaafdengedrag dus.”

Reclame

BN’ers die reclame maken voor gokken:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het kwalijk als steenrijke BN'ers reclame maken voor gokken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen