René van der Gijp heeft medelijden met ‘vrouwtje’ Saskia Noort

René van der Gijp kreeg bijna medelijden met Saskia Noort toen hij haar onlangs op televisie zag praten over zijn talkshow Vandaag Inside. “Dat vrouwtje was nerveus, zichzelf niet”, zegt hij.

René van der Gijp en Saskia Noort © SBS 6, RTL 4

Saskia Noort zat drie weken geleden in de seizoensfinale van Jinek om te praten over het kaarsschandaal rond Vandaag Inside. Ze zette het programma daar neer als een soort kwade genius in het medialandschap. “Mede door dit soort programma’s wordt het normaal om mensen uit te schelden voor hoer. De juice channels komen ook hieruit voort.”

‘Ga dan van Twitter!’

Zelf krijgt Saskia naar eigen zeggen eveneens veel drek over zich heen vanuit online omgevingen. Het maakt weinig indruk op René van der Gijp. “Wat ik nou niet snap, hè? Ik snap dat allemaal niet met dat Twitter. Als je er nou niet tegen kan, dan ga je er toch van af?”, reageert hij in Vandaag Inside.

René denkt dat Saskia zich niet zo druk moet maken. “Ik zat die Saskia Noort te kijken bij Op1 (bedoelt Jinek, red.) en ik kreeg bijna met haar te doen.”

Nerveus vrouwtje

Het was ongemakkelijke televisie, aldus René. “Dat vrouwtje was nerveus, zichzelf niet, die zat daar en moest ook over ons praten en dan zegt zo’n vrouwtje helemaal verstijfd in de camera: ‘Ja, ik weet nu al wat ik vanavond allemaal over me heen krijg.’ Dat is dan waarschijnlijk op haar telefoontje of op haar computertje of op… Dan denk ik: tja…”

Collega Johan Derksen vindt het ook overdreven. “Ik doe niet aan social media en ik heb niet de indruk dat ik wat mis in het leven en het gaat allemaal aan me voorbij. Al die mensen die heel actief in mijn richting zijn… Het is een beetje onzin wat ze doen, want ik zie het niet eens.”

‘Je kijkt toch’

Studiogast Merel van Ek geeft aan dat zij hetzelfde heeft als Saskia. “Ik denk dat ik nu wel veel meer reacties over me heen krijg dan normaal, ja. Ik zie er tegenop om op Twitter te kijken straks ja.”

Wilfred Genee: “Dan kijk je toch niet? Wat René zegt.”

Merel: “Nee, dat is ook zo, maar je gaat toch altijd wel kijken. Er zitten ook heel veel lieve reacties bij en het is handig voor journalisten om het nieuws te volgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BN'ers zich wat minder moeten aantrekken van reacties op social media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen