Nicol Kremers doet alsnóg aangifte, Moszkowicz steunt Peter Gillis

Nicol Kremers gaat alsnog aangifte doen van haar veelbesproken mishandeling door Peter Gillis. Gelukkig wordt de omstreden vakantiehuisjesmelker gesteund door zijn vrienden van Shownieuws.

Bram Moszkowicz en Peter Gillis © SBS 6

Het is nu een jaar en drie dagen geleden dat Nicol Kremers 112 belde omdat ze werd mishandeld door haar toenmalige geliefde Peter Gillis. Hij zou haar in de rug en neus hebben gebeten, maar ze besloot uiteindelijk om geen aangifte te doen. Aangezien de politie getuige was van de nasleep, werd desondanks toch besloten om hem te vervolgen. Hij staat op 29 augustus voor de rechter.

Alsnog aangifte

Nicol gaat nu, een jaar later, alsnog aangifte doen. Gek? Niet echt. Waar zij en haar kinderen toen nog volledig financieel afhankelijk van hem waren, verdient ze nu haar eigen geld als sensueel model. Bovendien heeft ze nu de steun van haar nieuwe liefdespartner en dat geeft natuurlijk veel kracht. Aangifte doen van mishandeling is immers niet makkelijk.

Het nieuwtje over deze aangifte heeft Nicol toevertrouwd aan Patty Brard. Zij zegt in de Shownieuws van gisterenavond: “Ze zegt dat ze deze week alsnog aangifte gaat doen van de mishandeling door Peter Gillis, omdat zij destijds onder druk van Peter die aangifte ingetrokken zou hebben.”

Genoeg bewijs

Kennelijk heeft Peter aanvankelijk spijt betuigd, maar voelt Nicol nu dat er van die spijtgevoelens weinig over is. “Ze vindt dat ze op dit moment zo verschrikkelijk neergezet wordt door hem, ook in die nieuwe serie, dat ze denkt: ik ga helemaal geen rekening meer met jou houden, ik ga het gewoon vertellen zoals het gebeurd is.”

Er is genoeg bewijs, zegt Patty. “Er zijn bij de politie foto’s die ze mij ook heeft toegestuurd van die mishandeling. Ook filmpjes die ze heeft ingeleverd. Smeekbedes, geluidsopnames waarin zij hem twintig minuten vraagt om op te houden met… Kijk, deze beelden zien er niet uit alsof ze een gezellige carnavalspartij hebben gehad.”

Bram in kamp-Gillis

Talpa-lakei Bram Moszkowicz zit verrassend genoeg – not – in het kamp van Peter Gillis. “Ze wordt er in de rechtszaak niet geloofwaardiger op, want eerst zegt ze: hij heeft niks gedaan, en dan heeft hij weer wél wat gedaan.”

Collega Dyantha Brooks: “Maar goed, Bram, er zullen toch meerdere mensen zijn die onder druk van een gewelddadige partner anders verklaren?”

Bram: “Ja, maar ik voel me toch een beetje de advocaat van meneer Gillis hier vanavond, omdat we hebben hem ook niet kunnen… Ik heb wel al mijn vraagtekens bij de verklaring van Nicolleke, die ik zojuist ook heb genoemd. Ik vraag me ook wel weer af: waarom nu?”

Golddigger

Het verdedigen van een vermeende vrouwenmishandelaar wekt wrevel bij Patty. Zij ergert zich eraan dat Bram steeds hoofdschuddend aan de desk zit als zij Nicols verhaal vertelt. “Ik zeg wat zij zegt, hè?”

Bram: “Je leest veel meer in mijn ogen dan ik probeer uit te stralen.”

Patty: “Je zit te schudden en ik denk dan echt van: ja maar… Ik heb die serie laatst zelf ook afgezet omdat ik echt denk: ja, maar zo ga je toch niet over je ex nu praten? Als een golddigger? Door de kast heen en de kleren eruit halen en weggooien?”

Motief

Juist dat is nu een motief om te liegen over de mishandeling, vindt Bram. “Want ze is boos, ze wordt neergezet als een golddigger. Dan zou je kunnen zeggen: ze heeft een motief om te liegen. (…) Ik ga er even van uit dat wat zij tegen jou heeft gezegd, voor haar het motief is. En het motief is, zegt ze tegen jou: ik word als een golddigger uitgemaakt.”

Patty: “Nee, dat is niet waar. Het motief is dat ze vindt dat hij met de manier waarop hij over haar praat, hij alsnog bestraft moet worden voor hoe hij haar echt behandeld heeft. En dat ze vindt dat hoe hij zich nu gedraagt niet het plaatje weergeeft van wat zij met hem heeft meegemaakt.”

Borst nat

Wat heeft Peters nieuwe roddelbestie Evert Santegoeds hierover te zeggen? Hij herhaalt gretig de verdachtmakingen van Bram: “Jij zegt: in de rechtszaal kan ze straks de borst nat maken, want vorig jaar was er niks gebeurd en nu is er van alles gebeurd, en daar gaat iedere advocaat handig gebruik van maken?”

Bram: “Als advocaat van meneer Gillis zou ik het wel weten, denk ik.”

Eén probleem: Bram is levenslang geroyeerd en gedegradeerd tot kletskous in een roddelrubriek. Wat jammer nou…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Nicol Kremers alsnog aangifte doet tegen Peter Gillis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen