Wat is de kans dat Peter Gillis vervolgd wordt? ‘100 procent!’

Peter Gillis heeft de rechter zo ver gekregen dat Nicol Kremers zich moet houden aan de door hen samen getekende geheimhoudingsplicht. Maar wie het laatst lacht, lacht het best…

Nicol Kremers en Peter Gillis © RTL

Nicol Kremers is van plan om een boek uit te brengen over haar leven met Peter Gillis, maar hij is zo handig geweest om haar een geheimhoudingsverklaring te laten tekenen en daar moet ze zich van de rechter aan houden. Heel kwalijk, vindt Nicol, want zij vindt dat daarmee slachtoffers van huiselijk geweld wel héél makkelijk de mond kan worden gesnoerd.

Iedereen z’n zin

Die hele verklaring heeft ze onder dwang getekend, meent Nicol. Ze zegt tegen RTL Boulevard: “Het zou nooit mogen gebeuren dat slachtoffers en daders een dermate vaststellingsovereenkomst met elkaar maken om ervoor te zorgen dat er over huiselijk geweld gezwegen wordt.”

Rob Goossens doet in de studio van Boulevard een Evert Santegoedsje en noemt het besluit van de rechter doodleuk ‘best wel afgewogen’. “Volgens mij heeft op deze manier iedereen z’n zin.”

Thuistennis

Een krankzinnige opmerking, vindt collega Miljuschka Witzenhausen. “Ja, vind je echt? Stel je voor: je wordt regelmatig door je huis heen getennist, stel je voor dat dat de situatie is, en dan word je onder druk gezet om een geheimhouding te tekenen, misschien al dan niet met een financiële beloning.”

Ze vervolgt: “Maar degene die je door het huis tennist zit wel tegenover je. Dan onderteken je dat, waarschijnlijk wel een beetje onder druk.”

Onder druk

Het schijnt dat er ook een financiële beloning aan die verklaring hing. Miljuschka: “Ja, en dan heb je misschien ook wel die financiële middelen nodig op dat moment. Ze heeft natuurlijk kinderen en dan nu wil je aangifte doen vanwege de dingen die gebeurd zouden zijn, maar mag je er niet over praten en word je eigen weer mentáál [mishandeld].”

Daphne Bunskoek: “Maar misschien als er een uitspraak is wel.”

100 procent

Waarschijnlijk wel, zegt misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp. “Die aangiftes zijn al wel gedaan. Justitie is bezig met een onderzoek en de kans dat Peter Gillis daarvoor vervolgd wordt is bijna 100 procent, dus dat gaat gewoon door en misschien dat ze ná die uitspraak wel mag praten, want dan is het een feit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen