Nicol Kremers wil dat SBS 6 stopt met victim blaming: ‘Onmiddellijk’

Nicol Kremers wil dat SBS 6, de tv-zender van John de Mol, per direct stopt met victim blaming. Haar advocaat Sébas Diekstra sommeert het station om geen beelden meer uit te zenden.

Nicol Kremers © Wessel de Groot

Zelfs als de politie getuige is van de nasleep van een ernstige mishandeling, kun je er als SBS 6-ster van op aan dat de grote baas John de Mol je gewoon de hand boven het hoofd houdt. Hoe het bij Talpa heet als je je geliefde bont en blauw slaat, maar er nog geen veroordeling ligt? Een ‘privékwestie’. Veel mensen houden er een nare bijsmaak aan over.

Oog voor Nicol

Het wringt vooral dat John en zijn directeuren zich absoluut niet terughoudend opstellen als het gaat om Peter Gillis. Het nieuwe seizoen van zijn programma Massa is Kassa werd onlangs namelijk met veel bombarie aangekondigd: er was een hele pr-campagne opgetuigd om zijn nieuwe vriendin te presenteren. Ook Evert Santegoeds liet zich daarvoor gebruiken.

Maar hebben zij überhaupt wel oog voor Nicol Kremers, de ex-vriendin van Peter die aangifte heeft gedaan van tien mishandelingen door Peter? Evert kennelijk niet, want hij begon onlangs alhaar advocaat, en daarmee ook Nicol zelf, verdacht te maken. Maar van een zender als SBS 6 kun je toch een professionelere houding verwachten?

Zelfde kledingmaat

SBS 6 deinst er echter niet voor terug om Nicol nog steeds op te voeren in het programma, namelijk via oude fragmenten – vorige week nog – of via snedige commentaren van voice-over Frank Lammers.

Daar stoorde oud-SBS-baas Tina Nijkamp zich ook al aan. In Veronica Superguide: “De vraag is of sommige teksten nog wel passen in 2023. Zo hoorde ik Frank Lammers laatst over Peters nieuwe vriendin zeggen: ‘Hopelijk heeft ze dezelfde kledingmaat als de vorige dame, want dat zou heel veel geld schelen.'”

Uitzendverbod

Dit kan gewoon niet meer, vindt haar advocaat Sébas Diekstra. Hij sommeert Talpa om álle afleveringen met Nicol offline te halen en haar niet nogmaals op te voeren. “Als slachtoffer wordt zij in de verschillende afleveringen, die enkel amusementswaarde (blijken te) hebben, op een negatieve wijze weggezet”, zegt hij in het AD.

Hij vervolgt: “Dit kan moeilijk anders worden gezien dan als victim blaming. Haar eer en goede naam worden door verschillende opmerkingen ook aangetast. Nicol wordt regelmatig nog neergezet al golddigger en er wordt vaak lachend en gekscherend over haar gedaan, ze wordt heel vaak nog negatief genoemd of in beeld gebracht.”

Van de buis?

Het lijkt SBS 6 inmiddels toch een beetje heet onder de voeten te worden nu de kritiek op het knuffelen van Peter aanzwelt. Zijn huidige serie loopt tot en met 11 juli en, zo zei een woordvoerder laatst: “Pas na de uitspraak van de rechter nemen we een beslissing over een mogelijk vervolg van de serie.”

Volgens Tina betekent dit gewoon dat Peter voorlopig van de buis gaat. “De uitspraak is op zijn vroegst midden september, maar waarschijnlijk maanden later. Als ze besluiten toch door te willen, gaan ze dus pas vanaf half september of oktober draaien. Op z’n vroegst dus begin 2024 op tv. Dit najaar dus SOWIESO niet op tv.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat SBS 6 gehoor moet geven aan de oproep van Nicol Kremers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen