Charmeoffensief rond Peter Gillis, ook Santegoeds weer aan boord

Het is overduidelijk: er is een groot charmeoffensief ingezet om Peter Gillis weer wit te wassen. Zelfs Evert Santegoeds is terug aan boord; hij is plotseling lóvend over de realityster.

Jeroen Holtrop en Peter Gillis © SBS

Het zaakje stinkt. Het zaakje meurt. En iedereen weet het, ook bij Talpa. Eén probleem: de kijkcijfers van zijn soap zijn dik in orde, en dat is voor John de Mol het enige dat telt. Het nieuwe seizoen van Massa is Kassa is gisterenavond weer begonnen en daarom is er een heel circus opgetuigd om het imago van Peter Gillis op te poetsen.

Peter in het zadel

Vlak na de gênante ontploffing van Peter voor de camera van De Telegraaf, heeft Talpa gisteren talloze mediakanalen ingezet om Peter weer in het zadel te helpen. De grote radiozender Radio 538 werd ’s middags volop ingezet om de massa te teasen. “Ik weet niet zo goed hoe ik moet beginnen. Jij gaat nieuws maken vanavond, Airen”, zei Frank Dane.

Zijn sidekick Airen Mylene daarop: “Ja, ja. Het is iets dat vanavond óveral gaat staan en morgen ook nog. In het nieuws, ja. Ik heb een interview gedaan. En daaruit is nieuws gekomen? Zeker weten, honderd procent. En vanavond in Shownieuws kun je het zien. Dit is morgen wel het gesprek bij het koffiezetapparaat.”

Zuigen

Tegelijkertijd werd de luisteraar van Talpa-zender Radio Veronica op het hart gedrukt dat die ontploffing van Peter voor de camera van De Telegraaf toch écht niet zijn schuld was. “Ik snap wel wat die Gillis bedoelt, weet je wel”, sprak sidekick Niels van Baarlen. “Die gozer…” “Was echt aan het zuigen”, vult radio-dj Tim Klijn aan.

Niels doelt op Telegraaf-verslaggever Jeroen Holtrop: “Die is er naartoe gegaan onder valse voorwendselen, zo van: ik kom met je praten over het nieuwe seizoen, maar uiteindelijk koerst hij natuurlijk af op die ellende die rondom die Gillis hangt. (…) Je kunt Gillis een vreselijke vent vinden, maar hij heeft best wel een punt.”

Peter heeft een punt? En die talloze gemeentes die achter hem aan zitten met dwangsommen dan? Tim: “Hij zegt ook in het interview dat je als ondernemer met zó verschrikkelijk veel regels te maken hebt dat het soms wel eens fout gaat.”

Airen in beeld

Een paar uur later, om 19.25 uur, precies als RTL Boulevard is afgelopen, pakte Evert Santegoeds op de Telegraaf-site uit met een groot interview waarin Peter zijn nieuwe vriendin presenteert: Wendy. Een soort look-a-like van het vorige exemplaar. En kennelijk mocht Airen mee op snuffelstage met Evert, want ook zij heeft met Peter gesproken.

De beelden van Airen waren gisterenavond laat te zien in Shownieuws. Ze sprak in een camper met het glunderende stelletje. “Ze appte me dat ik zo’n mooi park had! Daarna hebben we heel veel gesprekken gevoerd”, aldus de realityster. En hier zou heel Nederland vandaag dus over na moeten praten…

Evert aan boord

Evert glundert nog meer dan Peter als hij aan de Shownieuws-desk het interview becommentarieert. “Het is groot nieuws kan ik wel zeggen. We lanceerden het aan het begin van de avond en het is all over the place. Iedereen heeft het erover. Yvonne Coldeweijer, de mannen van VI hadden het er al over, je ziet het op allerlei sites.”

Maar ehh, is dit dezelfde Evert die Talpa een halfjaar geleden nog opriep om Peter van de buis te halen? De Evert die Peter dag na dag heeft afgeslacht in zijn podcast? Ja, die Evert. Maar als onderdeel van het charmeoffensief is ook hij plotseling weer aan boord. “De ruzie is weer bijgelegd. Is dat de ware kerstgedachte of niet?”

Koffie gedronken

Peter is gewoon een toffe peer, zegt Evert op de premièredag van Massa is Kassa. “Ik was twee weken geleden bij Peter, want er was wat oud zeer uit te praten tussen ons. (…) Hij zegt: ‘Wat kan ik doen om het goed te maken? Ik heb wel een leuk nieuwtje, want ik heb een nieuwe liefde: Wendy. Kunnen we dat brengen op de avond dat Massa is Kassa begint?’”

Hij vervolgt: “Ik kende hem niet, maar ik heb hem nu in levende lijve ontmoet en ik ben zelf Brabander en dat klikt op zich wel. Ik vind dat als hij sorry zegt, dat het al gauw goed is, want je moet toch met elkaar door. Dat hebben we besloten te gaan doen. We hadden een leuke middag daar, koffie gedronken.”

En zo staan alle neuzen weer dezelfde kant op. Kijken hoe lang die van Wendy nog recht staat.

Instagram

Peter met zijn nieuwe vriendin:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen