Nicol Kremers haalt uit naar John de Mol: ‘Hij faciliteert Peter Gillis’

Nicol Kremers vindt het niet kies dat John de Mol ondanks alles gewoon achter zijn zenderster Peter Gillis is blijven staan. “Ze zijn zeker op de hoogte gesteld van wat er is gebeurd.”

Nicol Kremers © YouTube

Realityster Nicol Kremers heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling door Peter Gillis. De zaak speelt al veel langer, omdat het OM sowieso al had besloten om Peter te gaan vervolgen voor dit feit. Al geruime tijd is er druk op SBS 6 en zendereigenaar John de Mol om te stoppen met het in het zadel houden van deze vakantieparkschurk.

Kleine wortel

Nicol vertelt in de nieuwste aflevering van RoddelPraat dat ze vierenhalf jaar fysiek en mentaal mishandeld is door Peter. “Je rolt daarin. Het is een soort situatie waar je inrolt en niet meer uitkomt.”

Hun relatie was op een gegeven moment platonisch, zegt Nicol, die tussen neus en lippen door opmerkt dat ze de geslachtsdaad al een jaar niet meer gedaan hadden. Miste ze dat? “Hij roept zelf altijd dat alles heel erg groot is, maar dat is zeker niet groot”, zegt ze, wijzend op de wortel van Peter.

Heel vreemd

Wat vindt Nicol ervan dat John haar ex nog zo lang op de buis heeft gehouden? “Ik vind het ook een vreemde gewaarwording, maar blijkbaar doet geld meer dan gevoelens van mensen tegenwoordig. Uiteindelijk zal het recht zegevieren. Dat gaat zeker gebeuren.”

Wist Talpa al langer van de mishandelingen? “Daar zijn ze zeker van op de hoogte gesteld.”

Al minimaal een jaar? “Ja.”

Wat zei Talpa?

Wat zei Talpa daar dan van? “Precies niks. Niks wat helpend was voor mij in elk geval. (…) Dat ze niet in persoonlijke kwesties zichzelf gaan bemoeien.”

Presentator Jan Roos: “Dus John de Mol faciliteert iemand die vrouwen mishandelt? Dat kunnen we toch zeggen?”

Nicol: “Dat kun je zeker indirect zeggen, ja.”

Jan: “Dus dat bevestig je wel. Dus John de Mol moet de ogen uit zijn kop schamen. Meneertje koekepeertje heeft een moreel kompas in zijn zak dat heel snel kapot is als hij er poet mee kan verdienen.”

‘Producent wist het’

Producent Concept Street, dat ook samenwerkt met onder anderen André van Duin, wist er volgens Nicol ook van. “Ik heb met productie wel dingen besproken. Absoluut.”

Ze heeft naar eigen zeggen ook om hulp gevraagd, maar het enige wat ze volgens haar deden is door filmen. Precies wat ze nu nog steeds aan het doen zijn…

In gezicht gestoken

Verder laat Nicol nog een bizar berichtje zien dat Peter aan haar heeft gestuurd na het incident waarbij RoddelPraat-ster Dennis Schouten in zijn gezicht werd gestoken. Nicol: “Daar stond in: ‘Lief, hij gaat xx.’ Dat vond ik echt heel erg. Toen ik het kreeg, heb ik ook niet gereageerd. Ik denk dat hij daarmee bedoelt dat hij echt een hekel heeft aan jou.”

Dennis: “Ja, maar ‘hij gaat’? Ik was toen nog niet dood, maar dat was wel de inzet?”

Nicol: “Dat denk ik wel dat dat de insteek was, maar ik vond het echt zo bizar ook gewoon.”

Jan: “Impliceert dat dat hij daar misschien de opdrachtgever van is geweest?”

Nicol: “Ik heb geen idee. Ik hoop het niet voor hem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat John de Mol een bedenkelijke rol speelt in dit hele schandaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen