Mattie Valk woest over reacties op Rutte-exit: ‘Dom en respectloos’

Mattie Valk, de grote ster van Qmusic, vindt het walgelijk hoe sommige mensen reageren op het vertrek van Mark Rutte uit de politiek. “Het is gewoon kortzichtig, dom en respectloos.”

Mattie Valk en Mark Rutte © RTL, SBS

Nu zijn vierde kabinet is gevallen heeft Mark Rutte besloten om te stoppen met de politiek. Veel mensen zijn daar blij over, maar Qmusic-ster Mattie Valk ergert zich daar een beetje van. Hij vindt dat het slechtste momenteel in sommigen naar boven komt, ook mensen die behoorlijk dichtbij hem staan.

Vreselijk kortzichtig

Jammer, vindt Mattie het. “Ik wil toch nog even zeggen: ik ben gisteren toch nog zo teleurgesteld in veel mensen die ik volg op sociale media, ook mensen die ik daarvan persoonlijk ken, die Rutte als een soort joker, als een soort clown uitzwaaien met teksten als: ‘Ik ga even de champagne poppen’, of: ‘Wat is dit een mooie dag.’”

Zij creëren een beetje het sfeertje van een nationale feestdag, vindt Mattie. “Ik vind dat toch zo vreselijk kortzichtig en klein. Kijk, je hoeft het niet met iemands gedachtegoed of beslissingen eens te zijn om te zien dat hij de rol van minister-president en volksvertegenwoordiger gewoon ontzettend goed heeft ingevuld.”

Geen sociaal leven

Mattie heeft veel respect voor Mark Rutte. “Dertien jaar lang met ongelooflijk veel toewijding 24/7 de meest ondankbare baan van het land hebben, maar er gewoon wel altijd staan. Dat staat los van gedachtegoed, jongens.”

Hij vervolgt: “Kijk, ik geef het je echt te doen: geen sociaal leven hebben, bedreigingen, altijd zoeken naar de juiste toon bij grote dossiers als corona, meevoelen met de MH17-ramp. Je kunt het zó snel verkeerd doen.”

Halve idioot

Het is een heel bekwame man, meent Mattie. “Ik vond hem welbespraakt, ik vond hem verbindend en als je het dan toch over zijn beslissingen wil hebben: dat hij minister-president is, dat wil niet zeggen dat hij al die beslissingen natuurlijk in zijn eentje neemt.”

Hij vervolgt: “En ik wil graag iedereen die hem nu weghoont over vier jaar nog eens horen over degene die dan op zijn post zit, want iemand die zólang in dienst van je land staat die stuur je niet weg als een halve idioot. Dat is kortzichtig, dom en respectloos.”

Instagram

Het betoog van Mattie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u blij dat Mark Rutte stopt als minister-president van Nederland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen