‘John de Mol ruikt bloed, wil Marieke Elsinga weghalen bij Qmusic’

Het is volgens Patrick Kicken niet handig dat Marieke Elsinga heeft verklapt dat ze met John de Mol heeft gepraat. Volgens hem zijn de intenties van de mediamiljardair namelijk doorzichtig.

Mattie Valk, Marieke Elsinga en John de Mol © Qmusic, William Rutten

Marieke Elsinga heeft op de radio verklapt dat ze een gesprek heeft gehad met John de Mol. Ze beweert dat het niet over een eventuele radiotransfer gaat – Marieke werkt bij Qmusic en dat is geen onderdeel van Talpa – maar dat het over een of ander tv-programmaatje gaat. Onzin, zegt ’s lands bekendste radiocolumnist Patrick Kicken.

Marieke naar Talpa?

Het is volgens Patrick evident wat John met zo’n persoonlijke ontmoeting probeert. “Iedereen die ook maar ooit iets met De Mol te maken gehad heeft weet natuurlijk dat hier een veel groter plan achter zit: proberen de ochtendshow van ’s lands best beluisterde hitzender kapot te maken, net als destijds met Mattie & Wietze gelukt is.”

Hij schrijft in zijn Spreekbuis-column: “Dat John natuurlijk het plan heeft om haar middels een dik tv-contract ook weg te plukken voor de middag van 538 of de ochtend van Sky ligt er dubbeldik bovenop. Op deze manier is het hem destijds ook gelukt om Gerard Ekdom weg te kapen bij NPO Radio 2, voor de ochtend van Talpa’s Radio 10.”

‘Hij ruikt bloed’

John is volgens de radiocolumnist nog steeds gefrustreerd dat zijn vroegere nummer-één-station, Radio 538, zulke hevige concurrentie ondervindt van Qmusic. Ook met Marieke aan boord zal 538 niet de weg omhoog vinden. “Maar de grootste winst zit hem er natuurlijk in dat Mattie dan opnieuw op zoek moet.”

Het succesvolle radioduo Mattie & Marieke valt dan immers uiteen. Maakt John kans? Hij slaat in elk geval op een handig moment toe, aldus Patrick. “Nu RTL haar in de steek laat door haar zo te cancelen op prime time ruikt John bloed. Dus wappert hij met een hoop beloftes van van allerlei shows inclusief een lekkere zak met duiten.”

Marieke ontkent

Volgens de presentatrice zelf is het allemaal absolute onzin. Zoals zij zelf vorige week op de radio zei: “Het is niet omdat ik naar Talpa ga. John maakt ook televisieprogramma’s, hè?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Marieke Elsinga iemand is die makkelijk te verleiden is met geld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen